Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är skillnaden på väder och klimat? Väder Temperatur, nederbörd, vindar och luftfuktighet under några dagar på en bestämd plats. Idag är det regningt!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är skillnaden på väder och klimat? Väder Temperatur, nederbörd, vindar och luftfuktighet under några dagar på en bestämd plats. Idag är det regningt!"— Presentationens avskrift:

1 Vad är skillnaden på väder och klimat? Väder Temperatur, nederbörd, vindar och luftfuktighet under några dagar på en bestämd plats. Idag är det regningt!

2 Vad är skillnaden på väder och klimat? Klimat: Klimat är en plats väder (temperatur, nederbörd, vindar och luftfuktighet) under en lång tid – oftast brukar man säga 30 år. Här har vi ett tropiskt klimat.

3 Vad påverkar klimatet? Närheten till ekvatorn Höjden över havet Vindar och havsströmmar Närheten till havet

4 Varför har vi årstider? Det är jordaxelns lutning som bestämmer årstiderna. När jordaxeln lutar in mot solen har vi sommar på norra jordklotet, medan de på det södra halvklotet har vinter. På vintern har södra halvklotet sommar för då lutar axel ut från solen. Jordaxeln lutar 23,5 grader.


Ladda ner ppt "Vad är skillnaden på väder och klimat? Väder Temperatur, nederbörd, vindar och luftfuktighet under några dagar på en bestämd plats. Idag är det regningt!"

Liknande presentationer


Google-annonser