Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Meddelande är korta texter som innehåller viktig information. De kan t.ex. skrivas som sms, mejl, chatt eller på en lapp. Lapparna kan sitta på anslagstavlor,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Meddelande är korta texter som innehåller viktig information. De kan t.ex. skrivas som sms, mejl, chatt eller på en lapp. Lapparna kan sitta på anslagstavlor,"— Presentationens avskrift:

1 Meddelande är korta texter som innehåller viktig information. De kan t.ex. skrivas som sms, mejl, chatt eller på en lapp. Lapparna kan sitta på anslagstavlor, i trapphuset, på lyktstolpar eller ligga hemma på köksbordet, om meddelandet är till någon i familjen. Bara den viktigaste informationen skrivs i ett meddelande. Därför är meddelanden alltid korta.

2 Ett meddelande har en inledning, en mitt och ett avslut. Inledningen kan vara en hälsning (t.ex. Hej!) eller en rubrik som sammanfattar det viktigaste i meddelandet. Mitten i meddelandet innehåller informationen med t.ex. datum, klockslag och beskrivningar. I avslutningen står det vem som har skrivit meddelandet och kanske telefonnumer.

3  En efterlysning (någon person som saknar något, t.ex. en katt, en tröja, en plånbok, osv. Har du sett min…)  En påminnelse (Glöm inte att…)  En inbjudan (Välkommen till…)  Gratulationer (Grattis på…)  Be om hjälp (Kan du hjälpa mig?)  Kallelse till ett möte (läkartid, tandläkaretid, tid på AF, tid med lots, osv.)  Instruktioner (Hur man ska göra något, t.ex. sätta ihop en möbel från IKEA eller ett matrecept

4 A. Du kommer inte hem förrän klockan nio ikväll. Skriv ett meddelande till din man och förklara varför du kommer klockan nio. Meddelandet ska sen ligga på köksbordet där din man kommer att se det när han ska äta. B. Du ska ha en inflyttningsfest på lördag. Skriv ett meddelande och förklara att det kanske blir hög musik i din lägenhet. Skriv också vad dina grannar ska göra om de tröttnar på musiken. Meddelandet ska sättas upp i trapphuset. C. Din kyl har gått sönder. Skriv ett meddelande till ABKs felanmälan och förklara att kylen är sönder. Förklara också vad som är fel på kylen: vad är det som inte fungerar? Skriv att det är bråttom, annars blir din mat i kylen förstörd! D. Det är föräldramöte i ditt barns klass. Skriv en instruktion till barnvakten om hur den ska passa ditt barn under tiden. Vad ska barnvakten göra? Lappen kommer sedan att sättas på kylskåpet så att barnvakten ser det när den kommer.


Ladda ner ppt "Meddelande är korta texter som innehåller viktig information. De kan t.ex. skrivas som sms, mejl, chatt eller på en lapp. Lapparna kan sitta på anslagstavlor,"

Liknande presentationer


Google-annonser