Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

GOTD Tredimensionell bild. Hologram Holografi/ hologram uppfanns 1947 av den ungerske fysikern Dennis Gabor. För detta tilldelades han Nobelpriset i fysik.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "GOTD Tredimensionell bild. Hologram Holografi/ hologram uppfanns 1947 av den ungerske fysikern Dennis Gabor. För detta tilldelades han Nobelpriset i fysik."— Presentationens avskrift:

1 GOTD Tredimensionell bild

2 Hologram Holografi/ hologram uppfanns 1947 av den ungerske fysikern Dennis Gabor. För detta tilldelades han Nobelpriset i fysik 1971. Hologram är en tredimensionell bild som skapas av laser. Användningsområden för hologram är mätteknik och optiska datorer.

3 Kuriosa Hologram är också vanliga inom science fiction, som till exempel Star Trek TV serierna. Du har säkert sett bilder som ändrar färg när man vrider på dem. Du kanske till och med har sett bilder som "sticker ut" och ändrar utseende när du tittar på dem ur olika vinklar. Sådana tredimensionella bilder kallas för hologram. Ett mycket enkelt hologram kan du hitta på ett VISA kort. Det är en bild på en fågel som ändrar färg beroende på hur du vrider kortet. Tittar du noga på fågeln ser det ut som om den är på väg att flyga ut ur kortet.

4 Hologram Nu ska ni göra ett eget – kolla här hur det kan se uthär


Ladda ner ppt "GOTD Tredimensionell bild. Hologram Holografi/ hologram uppfanns 1947 av den ungerske fysikern Dennis Gabor. För detta tilldelades han Nobelpriset i fysik."

Liknande presentationer


Google-annonser