Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Området kännetecknas främst av de spetsiga brant sluttande taken, av vindlande gator och gränder, och av fasader och färgsättning som ger associationer.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Området kännetecknas främst av de spetsiga brant sluttande taken, av vindlande gator och gränder, och av fasader och färgsättning som ger associationer."— Presentationens avskrift:

1

2 Området kännetecknas främst av de spetsiga brant sluttande taken, av vindlande gator och gränder, och av fasader och färgsättning som ger associationer till städer i Danmark, Tyskland och Nederländerna snarare än till resten av Skandinavien. Jakriborgs gator påminner om det medeltida gatunät som finns kvar i de skånska stadskärnorna. En "stadsmur" utmed stambanan skyddar mot buller och damm. Stilen är uppskattad av många, men ses som kontroversiell bland arkitekter. Jakriborg anses vara ett svenskt exempel på så kallad New Urbanism. Området är ritat av Robin Manger Arkitekt SAR/MSA och Marcus Axelsson Arkitekt SAR/MSA.

3

4 Namnet kommer av fastighetsbolaget som uppfört området, Jakri AB. Detta företag grundades 1983 av två bröder, Ja n och Kri ster Berggren.

5

6


Ladda ner ppt "Området kännetecknas främst av de spetsiga brant sluttande taken, av vindlande gator och gränder, och av fasader och färgsättning som ger associationer."

Liknande presentationer


Google-annonser