Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rehabkoordinator i Göteborg och Södra Bohuslän Sofia Wedham, processledare

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rehabkoordinator i Göteborg och Södra Bohuslän Sofia Wedham, processledare"— Presentationens avskrift:

1 Rehabkoordinator i Göteborg och Södra Bohuslän Sofia Wedham, processledare sofia.wedham@vgregion.se sofia.wedham@vgregion.se

2  Överenskommelse för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess, tidigare kallad sjukskrivningsmiljarden  Villkor 3: Funktion för koordinering.

3 Sedan 2013 har samtliga vårdcentraler i VG-regionen fått möjlighet att ansöka om ekonomisk ersättning för att tillsätta en rehabkoordinator. Ersättningen motsvarar 1 timme/ 1000 listade. I slutet av 2015 fanns det rehabkoordinator på 87 av de 94 vårdcentralerna i Göteborg och Södra Bohuslän.

4  Försäkringsmedicinskt forum  Processledare

5 Rehabkoordinatorn arbetar utifrån en regional uppdragsbeskrivning.  Tidigt identifiera personer i behov av samordning  Tidigt i rehabiliteringsärendet, tillsammans med läkaren, initiera och koordinera rehabiliteringsinsatser inom hälso- och sjukvården  Vara patientens kontaktperson i sjukskrivnings- och rehabiliteringsärenden  Initiera samarbete med externa aktörer vid behov av arbetslivsinriktade insatser Arbetsbeskrivning utifrån lokala förutsättningar.

6 Följa upp sjukskrivningar Koordinera rehabilitering Statistik Kontaktperson för arbetsförmedlingen Arbeta för utvecklingen av rehab- planer Ha kontakt med arbetsgivaren Driva försäkringsmedicinska frågor på vårdcentralen Arbeta för en jämställd rehabiliterings- och sjukskrivningsprocess Arbeta för att öka kvalitén i läkarintygen Kontaktperson för socialtjänsten Föreslå/ Initiera rehab-behov Stötta patienten i sjukskrivningsprocessen Kontaktperson för Försäkringskassan


Ladda ner ppt "Rehabkoordinator i Göteborg och Södra Bohuslän Sofia Wedham, processledare"

Liknande presentationer


Google-annonser