Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Filmdosimeter En filmdosimeter består av En fotografisk film och en behållare. Filmen inuti behålleran kommer att se olika ut beroende på mängden strålning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Filmdosimeter En filmdosimeter består av En fotografisk film och en behållare. Filmen inuti behålleran kommer att se olika ut beroende på mängden strålning."— Presentationens avskrift:

1 Filmdosimeter En filmdosimeter består av En fotografisk film och en behållare. Filmen inuti behålleran kommer att se olika ut beroende på mängden strålning. Används bara en gång.

2 EPD Likhachev0 Elektronisk personlig dosimeter (EPD). Mäter mängden strålning som personen utsätts för. Den varnar direkt om nivåerna du utsätt för är för höga.

3 TLD Termoluminiscerande dosimeter (TLD) Innehåller en kristall som manipulerats till att avge ljus när den utsätts för joniserande strålning. Styrkan på ljuset visar strålningsdosen.

4 Geigermätare Mäter antalet radioaktiva partiklar. Den knäpper när den träffas av en partikel. Ju fler partiklar som träffar den desto fler knäppningar sker.


Ladda ner ppt "Filmdosimeter En filmdosimeter består av En fotografisk film och en behållare. Filmen inuti behålleran kommer att se olika ut beroende på mängden strålning."

Liknande presentationer


Google-annonser