Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

GUI. https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 Dålig visning av kurser vid sök på student När man söker.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "GUI. https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 Dålig visning av kurser vid sök på student När man söker."— Presentationens avskrift:

1 GUI

2 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 Dålig visning av kurser vid sök på student När man söker på student får man upp enbart kursnamn, hp och tillfälleskoden (som noteras "kod") i sökresultatet. Att det enbart står "kod" kommer att leda till att användare mistar det för kurskod, men då stämmer inte koderna. Lägg till kurskoden i anslutning till kursnamnet Ändra rubriktesten vid tillfälleskoden till "Tillfkod" eller "Tillfälleskod"

3

4 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-774 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-774 Dimma/skugga antagningar med återbud i listan Om studenten lämnat återbud till en utbildning kan man även visuellt markera detta i användargränssnittet – t.ex. genom färg, att skugga/dimma raden. Det blir då lättare för användaren att se helheten utan att läsa varje ord.

5

6 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-636 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-636 drop down och filtrering Under Utbildningsutbud -Kurser kan man filtrera visningen på t.ex. organisation. Det funkar jättebra. Under Resultathantering - Tillgodoräknande när jag ska lägga till ett nytt tillgodo och ange t.ex. "land" och välja landet via drop down lista så funkar det annorlunda och sämre. Vet ej om det är mina inställningar eller något annat som styr men jag måste skriva snabbare för att komma rätt. Om jag skriver Italien en aning långsamt så får jag först Indien och sedan Tadzjikistan (andra bokstaven i Italien). Så funkar inte filtrering under Utbildningsutbud. För övrig ska man inte visa hiskeligt långa drop down listor, utan begränsa visningen till bara några få alternativ i början så att användaren ser vilken typ av uppgift det är frågan om. Det är bättre att kunna skriva som under filtrering och ha en liten pil neråt i listan ("visa flera") om någon nu skulle vilja se hela listan och leta i en lång lista själv.

7

8 Testdata

9 En enkel högskola Syftet har varit att ta fram testdata för projektets demonstrationer, användarträffar och användartester men som lokala införande projekt också kan använda En högskola med två institutioner (två till på väg) Varje institution har ”riktiga” kurser Varje institution har användare som lärare och administratörer knutna till sig Varje kurs har ett tillfälle med ”riktiga studenter” Kurserna har för närvarande inga moduler

10 Användarträffar/tester

11 Preliminär plan Vi börjar att gå ut och testa och vara med på användarträffar från och med mitten av oktober Vi börjar med Uppsala som har användarträffar inplanerade redan Vår ambition är att skapa material där vi kan testa att arbeta med flöden dvs. att en grupp personer är lärare och administratörer som har till uppgift att anta och registrera studenter, rapportera resultat och ta ut kursbevis. Materialet och testdatat kommer att bli mer och mer avancerat för kommande versioner


Ladda ner ppt "GUI. https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-1916 Dålig visning av kurser vid sök på student När man söker."

Liknande presentationer


Google-annonser