Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kyrkans världsdag Uppsala 14 maj 2011. Vårt internationella arbete.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kyrkans världsdag Uppsala 14 maj 2011. Vårt internationella arbete."— Presentationens avskrift:

1 Kyrkans världsdag Uppsala 14 maj 2011

2 Vårt internationella arbete

3 Anders Åkerlund Ordförande i nämnden för Internationell mission och diakoni

4 Nämnden för internationell mission och diakoni

5 Mattias Nihlgård Enhetschef för internationell kommunikation och insamling, informationsavdelningen

6 Bakgrund till beslut

7 Ombuden signalerade att uppdelningen försvårade arbetet ? Oklart vem man betalade till Intern konkurrens om de insamlade pengarna

8

9 +

10

11 Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete

12

13 3. Namn/logotyp, igenkännande/ trygghet 2. Budskap, information 1. Bild, känsla

14

15 ”Det finns missionssällskap som bedriver mission på annat sätt än vad vi i Svenska kyrkan gör, och det är väl inte så farligt om några hellre vill vara med där.”

16 ”Vår verksamhet i partnerkyrkor har hamnat i skymundan, och den teologiska reflexionen lyser med sin frånvaro (börjar dyka upp först nu...). […] Lyft det som är unikt för oss som kyrka!”

17 ”Skulle det vara bättre att återgå till den tidigare ordningen med Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission för att göra uppdraget tydligare och lättare kunna profilera resp del av uppdraget? Är tiden inte mogen för att se samman uppdraget och se att det är en del av att vara kyrka? Jag undrar...”

18 ”Helhetssynen (holismen) i kyrkans uppdrag borde lyftas fram tydligare. Tanken att ’särskilja’ det internationella engagemanget från annan kyrklig verksamhet är mycket olycklig. Kan någon verkligen tycka så? Den ståndpunkten avslöjar okunskap om värdegrunden i kyrkans uppdrag.”

19 ”Det internationella arbetet har alltid varit något externt, nästan en egen ö av arbete istället för något integrerat i församlingens alla grupper. Tyvärr har jag den erfarenheten."

20 "Nödvändigt med tillägget - internationellt arbete. Det är t ex omöjligt att bössinsamla till Svenska kyrkan."

21 "Nödvändigt med tillägget – internationellt arbete. Det är t ex omöjligt att bössinsamla till Svenska kyrkan.” ”Det finns missionssällskap som bedriver mission på annat sätt än vad vi i Svenska kyrkan gör, och det är väl inte så farligt om några hellre vill vara med där.” ”Vår verksamhet i partnerkyrkor har hamnat i skymundan, och den teologiska reflexionen lyser med sin frånvaro (börjar dyka upp först nu...). […] Lyft det som är unikt för oss som kyrka!” ”Skulle det vara bättre att återgå till den tidigare ordningen med Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission för att göra uppdraget tydligare och lättare kunna profilera resp del av uppdraget? Är tiden inte mogen för att se samman uppdraget och se att det är en del av att vara kyrka? Jag undrar...” ”Helhetssynen (holismen) i kyrkans uppdrag borde lyftas fram tydligare. Tanken att ’särskilja’ det internationella engagemanget från annan kyrklig verksamhet är mycket olycklig. Kan någon verkligen tycka så? Den ståndpunkten avslöjar okunskap om värdegrunden i kyrkans uppdrag.” ”Det internationella arbetet har alltid varit något externt, nästan en egen ö av arbete istället för något integrerat i församlingens alla grupper. Tyvärr har jag den erfarenheten."


Ladda ner ppt "Kyrkans världsdag Uppsala 14 maj 2011. Vårt internationella arbete."

Liknande presentationer


Google-annonser