Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Från början var det kanske så här! Vet ni då inte att alla vi som har döpts in i Kristus Jesus också har blivit döpta in i hans död? Genom dopet har.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Från början var det kanske så här! Vet ni då inte att alla vi som har döpts in i Kristus Jesus också har blivit döpta in i hans död? Genom dopet har."— Presentationens avskrift:

1

2

3 Från början var det kanske så här! Vet ni då inte att alla vi som har döpts in i Kristus Jesus också har blivit döpta in i hans död? Genom dopet har vi alltså dött och blivit begravda med honom för att också vi skall leva i ett nytt liv, så som Kristus uppväcktes från det döda genom Faderns härlighet. (Rom 6:3-4)

4

5 Dopet handlar om att dö och uppstå med Kristus att klä sig i Kristus att tillhöra kyrkan att födas på nytt att bli ren och ta emot Guds Ande att förlåtas att ha ett uppdrag leva i och av nåd att vara välsignad

6 VAD vet du om ditt dop? När var det? Var var det? Vilka var där? Varför döptes du? Vad betyder det för dig idag?

7 Dopet handlar om att dö och uppstå med Kristus att klä sig i Kristus att tillhöra kyrkan att födas på nytt att bli ren och ta emot Guds Ande att förlåtas att ha ett uppdrag leva i och av nåd att vara välsignad

8 ”dopet ger ett löfte som jag annars inte fått, ett löfte att Gud räddar mig genom allt ont och till sist genom döden in till nytt liv.”

9 TEOLOGISK LITERACY

10 Literacy ett begrepp som fångar in att läs- och skrivförmåga är mer än att bara kunna avkoda en text Man kan förstå varje ord i en mening utan att kunna förstå vad meningen betyder

11 TEOLOGISK LITERACY är förmågan att kunna tolka, utveckla, kommunicera och tänka inom en religiös tradition

12

13 Med vår undran står vi i din närhet. Du som bär och fyller universum väntar på de små och tar emot oss, väntar på de små och tar emot oss.

14 Genom dig, ditt verk, din kärleksvilja har vi fötts på nytt till liv i Kristus, till ett öppet liv i tro och tillit, till ett öppet liv i tro och tillit.

15 Över tidens gränser lever alltjämt dina löftesord vid dopets vatten. Dopets ljus förblir när livet slocknar dopets ljus förblir när livet slocknar.

16 Mycket större än vad ord kan rymma är den gåva du oss ger i dopet. Herre, låt vår tro bli fylld av glädje, Herre, låt vår tro bli fylld av glädje.


Ladda ner ppt "Från början var det kanske så här! Vet ni då inte att alla vi som har döpts in i Kristus Jesus också har blivit döpta in i hans död? Genom dopet har."

Liknande presentationer


Google-annonser