Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Pressmeddelande för Örebro augusti 2015.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Pressmeddelande för Örebro augusti 2015."— Presentationens avskrift:

1 Pressmeddelande för Örebro augusti 2015

2

3

4

5

6

7 Ungdomar arbetslösa och i program Riket

8 Ungdomar arbetslösa och i program Örebro Län

9 Nya möjligheter för dig mellan 20 och 24 år Utbildningskontrakt Traineejobb

10 Utbildningskontrakt Du som är mellan 20-24 år och saknar en fullständig gymnasieutbildning kan få stöd att påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning via Komvux eller folkhögskola. Vid behov kan studier på deltid kombineras med arbete eller praktik utifrån dina individuella förutsättningar. Utbildningskontrakt är en överenskommelse mellan dig, Arbetsförmedlingen och din hemkommun om ett gemensamt åtagande som syftar till du ska påbörja eller återgå till studier. Utbildningskontraktet innehåller en planering för din utbildning och eventuella övriga aktiviteter och stöd som Arbetsförmedlingen och din hemkommun ska bistå dig med för att stödja dig i att fullgöra dina studier.

11 Traineejobb Du som är mellan 20- 24 år, har gymnasieutbildning, och varit utan arbete i tre månader eller mer kan ha möjlighet till traineejobb. Traineejobben är en anställning på deltid i kombination med en yrkesutbildning på deltid. Det är en möjlighet för dig att få formell kompetens inom ett yrke samtidigt som du jobbar inom yrket. För den del du studerar kan du ansöka om studiemedel via CSN. Arbetsgivaren som anställer på ett traineejobb får ett ekonomiskt stöd.Traineejobben kan ges för yrken inom sjukvård, äldreomsorg, funktionshinderomsorg, skola och fritidshem och övriga yrken där det finns en stor efterfrågan på arbetskraft (så kallade bristyrken).

12 Extra Tjänster Under hösten 2015 öppnas nya möjligheter för deltagare inom jobb- och utvecklingsgarantin (JOB) som har haft ersättning i 450 dagar inom programmet. Extratjänster är en ny typ av särskilt anställningsstöd. Stödet kan utgå för anställningar inom välfärden. Vissa delar inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, skola och funktionshinderomsorg är aktuella. Anställningen ska omfatta 75 procent av en heltid med kollektivavtalsenlig lön. Övrig tid förväntas användas till att söka arbete eller studera


Ladda ner ppt "Pressmeddelande för Örebro augusti 2015."

Liknande presentationer


Google-annonser