Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Syfte med nominering Tydligöra handledarens viktiga arbete för elever, praktikanter och nyanställdas introduktion och lärande på arbetsplatserna. Tydliggöra.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Syfte med nominering Tydligöra handledarens viktiga arbete för elever, praktikanter och nyanställdas introduktion och lärande på arbetsplatserna. Tydliggöra."— Presentationens avskrift:

1 Syfte med nominering Tydligöra handledarens viktiga arbete för elever, praktikanter och nyanställdas introduktion och lärande på arbetsplatserna. Tydliggöra handledarskapets positiva påverkan för kompetensförsörjningen inom vård och omsorg Uppmärksamma handledare som är goda föredömen och som utvecklar handledarskapet

2 På vilka nivåer Lokalt Regionalt Nationellt

3 Kvalifikationer Vård-och omsorgsprogrammet Barn-och fritidsprogrammet socialt arbete utgång mot funktionshinder eller därmed likvärdig utbildning. Handledarutbildning som är godkänd inom Vård- och omsorgscollege

4 Utgångspunkter för kriterierna Planering Planerar den arbetsplatsförlagda tiden så att de moment som eleverna behöver för att uppnå läroplanens mål ingår. Återkopplar regelbundet till utbildningsanordnaren och arbetsledaren på arbetsplatsen. Ser till att arbetsplatsen alltid har uppdaterade dokument ifrån utbildningar och bra introduktionsplaner. Bidrar till ett hälsofrämjande arbetssätt Värnar om hälsa för brukare, personal och elever. Ser hälsa ur ett kulturellt, socialt, emotionellt och fysiskt perspektiv som ger ringar på vattnet. Är själv ett bra föredöme med förmåga att se och bekräfta andra. Har förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö Involverar kollegor på arbetsplatsen i olika handledningssituationer och inspirerar sina elever. Delar gärna med sig av sina kunskaper. Ett inkluderande förhållningssätt.

5 Vem nominerar Elev, kollega, arbetsledare eller lärare kan nominera en handledare. Nominera senast 15 Augusti Kopplas till ett formulär Text och webbformulär sätts in på kommunernas och Landstinget Västernorrlands hemsida samt Vo- college hemsida Sammanställning görs både lokalt och regionalt

6 Jury och cermonier Lokalt Lokala styrgrupperna utnämner utifrån lokal sammanställning en handledare och ordnar själva för detta. Regionalt sker genom utsedd jury som beslutar vilken handledare som får ett stipendium på 3000 kr och ett diplom. Hela arbetsplatsen uppmärksammas via Kommunal Utnämningen 2016 sker vid dialogmöte med förtroendevalda i September Bestämma datum! Nationellt Regionalt utnämnd handledare går vidare till nominering senast 12 September. Under rikskonferensen Nov 2016 utses årets handledare i Sverige.


Ladda ner ppt "Syfte med nominering Tydligöra handledarens viktiga arbete för elever, praktikanter och nyanställdas introduktion och lärande på arbetsplatserna. Tydliggöra."

Liknande presentationer


Google-annonser