Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Syfte med uppgiften: Att skapa kunskap om konstformen graffiti, om dess framväxt, vad den står för och dess teknik. Du tränar utöver modern textning även.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Syfte med uppgiften: Att skapa kunskap om konstformen graffiti, om dess framväxt, vad den står för och dess teknik. Du tränar utöver modern textning även."— Presentationens avskrift:

1

2 Syfte med uppgiften: Att skapa kunskap om konstformen graffiti, om dess framväxt, vad den står för och dess teknik. Du tränar utöver modern textning även färglära och utryck genom att kombinera text och bild. Men framförallt att låta fantasin och kreativiteten flöda!

3 Movietime Anaconda in English : Graffiti Om graffiti och gatukonst. Graffitihistorikern Steve Grody guidar oss genom Los Angeles och visar oss så kallade tags, throw ups och masterpieces som representerar hela den moderna graffitins historia. I Berlin möter vi Roland som i sin gatukonst skapade en fiktiv figur - Lindas ex - som engagerade stadens invånare under flera år och som höll på att ta knäcken på sin skapares hälsa. Dessutom besöker vi en känd graffitivägg utanför U2:s gamla studio på Windmill Lane i Dublin och tar reda på vad folk på gatan egentligen tycker om konstverken.

4 ”Tags, throw ups och masterpieces” Tag är en mindre, enfärgad, kalligrafiskt utformad spraysignatur. Throw-up är en något större version av Tag bestående av en ytterkonturlinje och med högst två färger. Piece (förkortning av masterpiece) är en fullt utvecklad graffitimålning i stort format, vanligen med en bokstavsbild i wildstyle i centrum, inramad av tecknade figurer, med bakgrund och signatur, systematiskt utförd i flera lager av olika färger, gärna också med en så kallad "second outline" runt bokstavsbilden.

5 ”Peace, love and unity” – fred, kärlek och solidaritet är grundläggande ideal inom Hip Hop kulturen som graffitimåleriet ofta tillhör. Målarna tänker ofta på hur samhället och världen ser ut. Budskapen är ofta emot rasism, det omänskliga i samhället och inskränkande auktoritet. Därför handlar deras bilder ofta om sociala och globala problem – om våld, om, droger, om förtryck, om krig, om miljöförstöring…

6 Uppgiftsbeskrivning v.12-21: 1.Välj ut ett personligt namn- en ”TAG”, glöm inte att namnet ska ha betydelse för dig. Skissa fram din ”TAG” med blyerts på ett A4-papper. Bokstäverna kan vara runda, mjuka, hårda, slingrande, expansiva, kantiga mm. 2.Gör en ”Throw up”, t.ex. av orden peace, love. 3.Nu är du redo att göra en ”Masterpiece”. Du kan t.ex. texta några rader ur en låttext, dikt eller filmcitat, tolka en låttext genom en bild etc. Ta t.ex. texthäftet eller internet till hjälp och låt fantasin flöda, först i blyherts på ett A4. När du känner dig nöjd fyller du i med svart tusch och sen kopierar du upp din bild till A3 och lämnar in den första bilden för inscanning… för vidare redigering i datorn. Dags för färgläggning av din A3-piece, bearbeta hela bilden! Signera bilden med din ”TAG” och lämna in senast fredag v21. En del av era masterpieces kommer vara med på en utställning senare. Lycka till!


Ladda ner ppt "Syfte med uppgiften: Att skapa kunskap om konstformen graffiti, om dess framväxt, vad den står för och dess teknik. Du tränar utöver modern textning även."

Liknande presentationer


Google-annonser