Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Levande dopteologi Cristina Grenholm Kyrkosekreterare Sekretariatet för teologi och ekumenik Bildspel av Charbel Sader, kyrkokansliet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Levande dopteologi Cristina Grenholm Kyrkosekreterare Sekretariatet för teologi och ekumenik Bildspel av Charbel Sader, kyrkokansliet."— Presentationens avskrift:

1 Levande dopteologi Cristina Grenholm Kyrkosekreterare Sekretariatet för teologi och ekumenik Bildspel av Charbel Sader, kyrkokansliet

2 Ditt dop Du är döpt

3 Dop först, tydning sedan Kyrkans och individens dop

4 Samtal om dopet Var? När? På vems villkor?

5 Dop i en ny situation Ekumeniken som gemenskap och utmaning Religiös mångfald – religionsfrihet Religiös förändring – ”sekularisering”

6 Från vaccination till relation Möjligheter och öppningar Individualism, medlemskap och sammanhang

7 Detta sker i dopet Du blir döpt – kan inte bli odöpt Garanti på dopets löften – inte på livet Försäkran – inte försäkring Utmaning och välsignelse

8 Minnas sitt dop Guds Heliga Ande – den ser inte jag, men ändå är Anden mig nära var dag, som viskning ibland och ibland som ett rop. Ja, det får jag minnas alltsedan mitt dop. Sv.Ps. 724

9 Det ska vara lätt att bli döpt! Döp och lär Etiopiske hovmannen

10 Oönskad och ofri Frihet från och frihet till Att växa utan att växa fast

11 Himmelsmedborgare Världsvid kyrka Ekumenisk rörelse Kyrkan som ideal och verklighet

12 Dopmotiv Rening och ny början.Förlåtelse. Delaktighet i död och uppståndelse. Pånyttfödelse. Att tillhöra Kristus och kyrkan. Modellen för det kristna livet. Utmaning. Nåd. Välsignelse.

13 Dopteologi Sakrament Skapelse och frälsning Arvsynd Dop och tro

14 Att döpa Dop och undervisning Dop och nattvard Dop och konfirmation Barnvälsignelse och namngivning Döpandets etik

15 Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut. (Matteus 28:18-20)


Ladda ner ppt "Levande dopteologi Cristina Grenholm Kyrkosekreterare Sekretariatet för teologi och ekumenik Bildspel av Charbel Sader, kyrkokansliet."

Liknande presentationer


Google-annonser