Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Presentationsteknik Tips och trix när man vill övertyga andra Lisa Jansson 2012-02-25.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Presentationsteknik Tips och trix när man vill övertyga andra Lisa Jansson 2012-02-25."— Presentationens avskrift:

1 Presentationsteknik Tips och trix när man vill övertyga andra Lisa Jansson 2012-02-25

2 Vad är det värsta som kan hända? Att jag blir så nervös att jag tappar saker och spiller ut vattnet. Jag kan egentligen inte ämnet… Att jag blir uttråkad av mig själv. Att jag kommer av mig mitt i. Att PowerPoint-ljud och animationer inte fungerar. Att det blir strömavbrott. Att jag inte kan svara på frågorna. Att de inte kan ta in all min info, de somnar. Allt!

3 Sammanfattningsvis: Förbered dig noga (Varför, Vad?, För vilka?, Hur?)- särskilt start och avslutning. Tala tydligt och långsammare än vanligt. Håll dig i centrum, var synlig, ej mörker. Visa din entusiasm och engagemang. Se åhörarna, ha ögonkontakt. Pausa - låt åhörarna få tid att tänka och reflektera. Variera rösten, betona det viktiga. Tänk på andningen. Anpassa PPT, textstorlek mm till lokal och målgrupp. Använd den tid du faktiskt har - skynda inte “less is more”! Försök att anknyta till deltagarnas förkunskaper och/eller vardagslivet. “Måla bilder”, använd bilder, metaforer, exempel, igenkänning. Var dig själv, Lär känna dina styrkor och använd dem! Lär känna dina svagheter och arbeta med dem! Var gärna personlig men inte privat! Utveckla en “Plan B” (Strömavbrott,...)

4 Mer information Tre “bästa tips”: http://www.framfot.se/tips/presentationsteknik_retorik.php http://www.framfot.se/tips/presentationsteknik_retorik.php En komplettartikel: http://www.presentationsteknik.com/artiklarompresentationsteknik/ http://www.presentationsteknik.com/artiklarompresentationsteknik/ En klassiker: http://www.hemlin.pp.se/indexa.html, http://www.hemlin.pp.se/Lopsedel.htmlhttp://www.hemlin.pp.se/indexa.html http://www.hemlin.pp.se/Lopsedel.html Effektiv presentationsteknik: http://www.antikhandlarna.com/res/Pdf/presentationsteknikochpresenta tionsprogram.pdf http://www.antikhandlarna.com/res/Pdf/presentationsteknikochpresenta tionsprogram.pdf Tal på fest mm: http://talet.se/inledning/ m.fl. sid på samma webbplats.http://talet.se/inledning/


Ladda ner ppt "Presentationsteknik Tips och trix när man vill övertyga andra Lisa Jansson 2012-02-25."

Liknande presentationer


Google-annonser