Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lagtävlingar 2010. Tips och råd för lagledare Lagledaren utses av klubben, ska vara lämplig för uppgiften. Gärna två stycken. Ser över intresset för lagtävlingar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lagtävlingar 2010. Tips och råd för lagledare Lagledaren utses av klubben, ska vara lämplig för uppgiften. Gärna två stycken. Ser över intresset för lagtävlingar."— Presentationens avskrift:

1 Lagtävlingar 2010

2 Tips och råd för lagledare Lagledaren utses av klubben, ska vara lämplig för uppgiften. Gärna två stycken. Ser över intresset för lagtävlingar i sin klubb. Anmäler lagdeltagande till resp. grenledare innan anmälningstidens utgång. Gör gärna en lag policy/etik och moral i klubben. Avanmäl till arrangör och till grenledaren om ni ej avser att komma till start. Lagträff inför seriestart, vid ponny bör föräldrar vara med. Lag träningar/Team känsla Ser till så att alla ekipage är väl förberedda för sin uppgift. Kontrollera så att alla ekipage är startberättigade Läs reglerna noga, informera lagdeltagarna. Förbered så att alla vet vad som gäller. Vem som rider i vilket lag/omgång. Informerar att alla ska anmäla sig individuellt till resp. arrangör. Anmäl laguppställningen till resp. arrangör innan anm.tidens utgång.

3 Tips och råd för lagledare Kolla startlistan i god tid så att alla är med. Gör ev. ändringar så tidigt som möjligt. Rätten att byta ut ekipage innan lagklassen startar på tävlingsdagen. Beröm/”peppa” och se alla ryttarna i laget. Finnas som stöd, särskilt då det kanske inte gått så bra. Kontrollera med kassören att lagavgiften är inbetald till distriktet Kolla med kassören så att klubben inte har obetalda skulder = diskvalificering Visa gott sportsligt omdöme! Se till så att alla är med och har KUL! Ge gärna beröm till arrangören om ni varit nöjda med hur de arrangerat tävlingen. Tänk på att alla är där helt ideellt! Lycka till!!! GLÖM INTE AV ATT HA ROLIGT!!!

4 Tips och råd för arrangör Läs reglerna noga Laguppställningar, har de kommit in. Faktura! Lotta lagordning Gör lagstartlista enligt följande 1:a ryttaren i alla lag, sedan 2:a ryttare osv. Se över säkerheten och skylta väl! Anläggningsskisser med flöde ska finnas. Be gärna ryttarna lägga en lapp i bilrutan med mobilnummer. Om hästen skulle bli orolig. Gör gärna ett litet programblad. Bemöt alla trevligt. Vid problem, ta hjälp av överdomaren. Se till att ev tidigare omgångars resultat finns på tävlingsdagen.

5 Tips och råd för arrangör Begränsa medhjälpare på framridning/framhoppning. Tänk på hederspriser till de individuella starterna Har priserna från distriktet kommit? Kollas en vecka i förväg? Hejarklackspris?? Vad gäller för hejarklacken. Ska helst vara tysta under pågående ritter! Gör det till en spännande lagtävling!!!! Redovisa enligt reglerna. Gå igenom överdomarrapporten tillsammans med ÖD och tävlingsledaren. Lycka till!! Utan arrangörer så kan vi inte ha några tävlingar.

6 Tips och råd för ryttare Ha kul tillsammans!!! Horsemanship, var snäll mot din häst! Sportsmanship, uppför dig trevlig mot dina medtävlare, arrangör, föräldrar, lagledare och alla andra som finns runt omkring dig. Vara väl förberedda för uppgiften. Se så att du är berättigad att starta. Anmäl er individuellt till varje omgång Läs vad som står i propositionen ang priser/premier. Läs reglerna, så att ni vet vad som gäller. Avstå din plats om det inte känns bra. Var noga med att passa tider.

7 Tips och råd för ryttare Läs anläggningsskisser och ryttarmeddelande noga. Följ reglerna som arrangören har angett. Prata med överdomaren om du inte kan närvara vid prisutdelningar. Tänk på att alla funktionärer arbetar ideellt. Framför klagomål på ett sakligt och trevligt sätt- tänk på att ge exempel på vad arrangören kan tänka på nästa gång. Var en god representant för din klubb. Dela både framgångar och motgångar med lagledare och lagkamrater. Bli ett TEAM För att nå framgång så måste man ta sig igenom motgångar. Lycka till!


Ladda ner ppt "Lagtävlingar 2010. Tips och råd för lagledare Lagledaren utses av klubben, ska vara lämplig för uppgiften. Gärna två stycken. Ser över intresset för lagtävlingar."

Liknande presentationer


Google-annonser