Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vikingavapen ● Vikingarna hade allt från svärd till yxa och kniv. ● Yxan kastade de på fienden. Svärdet var det vanligaste vapnet. Kniv var bra om man.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vikingavapen ● Vikingarna hade allt från svärd till yxa och kniv. ● Yxan kastade de på fienden. Svärdet var det vanligaste vapnet. Kniv var bra om man."— Presentationens avskrift:

1 Vikingavapen ● Vikingarna hade allt från svärd till yxa och kniv. ● Yxan kastade de på fienden. Svärdet var det vanligaste vapnet. Kniv var bra om man hade tappat svärdet.

2 Vikingaskydd ● Vikingarna hade hjälm, sköld och rätt så stark rustning. Det var bra i strid, för att de var så starka. ●

3 Coola gudar ● Vikingarna hade ock- så gudar som de trodde på. Det fanns Oden, den mäktigaste guden. Tor var den starkaste guden. Freja offrade man till om man ville att korna skulle få barn.

4 Den konstiga världen ● Vikingarna trodde att världen var platt och de trodde att om de åkte för långt ut då skulle de ramla ner. De trodde också att det fanns Utgård, Midgård och Asgård.

5 De hade fest efter vikingatåg ● Efter vikingatågen hade vikingarna fest. De drack öl och hade det gott. De kunde hålla på i flera timmar.

6 Djurens rike ● Vikingarna hade ock- så djur som kor, höns får, hästar och mycket mer. Djuren var mycket bra. De gav mat, mjölk, ull och ägg. Och bra för att färdas på marken.

7 Gjord av Tim


Ladda ner ppt "Vikingavapen ● Vikingarna hade allt från svärd till yxa och kniv. ● Yxan kastade de på fienden. Svärdet var det vanligaste vapnet. Kniv var bra om man."

Liknande presentationer


Google-annonser