Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja"— Presentationens avskrift:

1 Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja www.planfrituras.com

2 Stekning/fritering med Montabes är: - Hälsosammare - Mer ekonomiskt - Ger godare smak

3 Hälsosammare Det finns en vetenskaplig enighet om att man får positiva hälsoeffekter av att steka mat i extra jungfruolja istället för andra fetter, såsom solrosolja och andra raffinerade oljor. Anledningen är att jungfruoljan skapar en hinna runt maten som bevarar fräschör och förhindrar att oljan absorberas under stekningen. Matlagning med MONTABES extra jungfruolja ger flera näringsmässiga fördelar: Picualsorten är den mest stabila av alla extra jungfruolivoljor man känner till Dess höga stabilitet gör att det som steks behåller sin fräschör: den innersta delen av maten får en 25° lägre temperatur. Oljan absorberas inte så mycket i maten, vilket minskar risken för matsmältningsproblem

4 Godare smak De bästa kockarna vet att extra jungfruolivolja förbättrar matens kvalitet, utseende och textur och smaken blir mer autentisk. Flera kockar från Michelin-restauranger använder vår MONTABES extra jungfruolja till stekning och matlagning.

5 Mer ekonomiskt Kvalitetsnormen på upphettade oljor och fetter i Spanien anger tydligt när den använda oljan måste bytas ut: det är då den polära sammansättningsindexnivån uppgår till högst 25%. En olja med hög kvalitet kan användas under längre tid innan den når den gränsen. Proverna(*) som utförts med MONTABES visar att oljan inte härsknar så lätt som andra oljor med en lägre inköpskostnad. (*) Oxidationsmotståndstest: 108 timmar vid 100°C utan att härskningsprocessen startar. Man mäter stabiliteten i olivoljan

6 Unika egenskaper MONTABES extra jungfruolivolja har några enastående kemiska egenskaper: Den har en nivå på fenol(naturliga antioxidanter) på över 468 ppm. Den har en hög procent av oljesyra (Omega 9) på 79,8 %.

7 Ägare och kökschef av restaurang Greenfee Francisco Sendón "Genom att använda MONTABES till all matlagning blir det mer ekonomiskt för oss. Nu har jag bara en olja för allt: spis, fritös och till att ställa på borden, med utmärkta resultat " ”Våra kunder är hälsosamma och tänker på vad de äter så om vi lagar mat med hög kvalitet så kommer kunderna tillbaka.” “Färgen och texturen på det stekta blir mycket aptitligt. Pomme fritten blir mycket spröda. Smaken på allt som stekts och friterats upplevs som mer autentisk, bläckfisken och kroketterna får mycket mer smakmed MONTABES.”


Ladda ner ppt "Stekning/Fritering med MONTABES Extra jungfruolivolja"

Liknande presentationer


Google-annonser