Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte 26:e Okt 2015 Truppen Utrustning Cuper Seriespel Träningar Ekonomi/Jobb/Sponsorer/Hemmacupen/Lagets försäljningar Punkter från föräldrautbildningen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte 26:e Okt 2015 Truppen Utrustning Cuper Seriespel Träningar Ekonomi/Jobb/Sponsorer/Hemmacupen/Lagets försäljningar Punkter från föräldrautbildningen."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte 26:e Okt 2015 Truppen Utrustning Cuper Seriespel Träningar Ekonomi/Jobb/Sponsorer/Hemmacupen/Lagets försäljningar Punkter från föräldrautbildningen

2 TEAM 03

3 Truppen Då Felix MG, Jacke, Axel, Hugo, Tore, Tim och Melle har slutat så är vi nu 22st i truppen Lista ledare: Bysse IS Mats IS Jocke IS Anders IS Lasse S FYS (Hasse FYS Onsdagar) Janne MV-TRÄN Rysken MTRL Magnus MTRL Erika LAGL Ulrica LAGL

4 Utrustning Ett par vaxade skridskosnören, klubbtejp och benskyddstejp (om det används) ska alltid finnas med i spelarens utrustning. Fr o m denna säsong kommer vi att åka buss till några matcher/cuper (föreningen har som krav/rekommendation att är det över 10 mil ska buss användas). Bussbolagen vägrar hockeybackar och därmed måste alla spelare använda sig av hockeytrunkar. Detta med start till Bodenresan. Kontakta Roger M om ni inte hinner få fatt i en trunk till Bodenresan.

5 Cuper Vi är anmälda/har spelat till följande Cuper: Resport Trophy, Spelad Niclas Wallin Cup, Boden 30/10-1/11 Almtuna Nyårscup, 2-3/1 (Hotellcup, egna bilar) Hemmacup 12-14/2 Coop Forum Cup, Hsd 18-20/3 (Ingen övernattning) Laget står för lagavgifter och eventuella ledaravgifter. Spelare betalar spelaravgifterna och eventuella rese- och boendekostnader. Förutsatt att vi inte hittar några sponsorer för tex resekostnader med buss. Varje trupp kommer bestå av 17 spelare och 4-6 ledare, förutom Resport Trophy, hemmacupen och Coop Forum Cup där alla anmälda är med.

6 Rumsfördelning Boden Stuga #1 – Bysse, Mats, #3, #14, #19 Stuga #2 – Jocke, (Peder) #8, #21, #37 Stuga #3 – Magnus, Lasse S, #17, #33, #42 Stuga #4 – Erika, #12, #13, #44 Stuga #5 – Rysken, Patrik, #1, #30 Stuga #6 – Roger, Håkan, #10, #11, #29

7 Seriespel Vi kommer att ha 1 lag i U13 serien. Föreningen meddelar att U14 kommer att låna 5st spelare av oss, i princip till varje match. I U13 ingår lagen Järpen, Kovland, Njurunda, Sveg/Järvsö, Timrå, Ånge, Östersund. De lokala lagen möter vi i match för match. Järpen, Sveg/Järvsö, Ånge och Östersund möter vi i sammandrag (2 matcher/sammandrag) i Järpen, Ånge, Njurunda och Sundsvall. Matchtrupperna kommer att innehålla 3st femmor så långt det går och att det inte krockar med U14. Några kommer att dubbla och i regel blir det ”tränarbarn”. Hamnar vi i läget att vi är fler än 15+2, tas truppen ut baserat på de senast två veckornas träningsnärvaro, är det jämnt så tittar vi på antalet matcher man har spelat. När det gäller målvakterna kommer de få stå halva matchen var. Båsteamsutbildning 5/11 kl 17:30 – Ni som brukar sitta i speakerbås anmäler Er till Håkan för utbildningen.

8 Träningar Må 17:00, (Ons), Fre 19:30, Lör 09:30 Uppvärmning – Killarna har fått ett uppvärmningsprogram som ska köras innan varje ispass. Programmet tar ca 20 minuter att genomföra. Fys – Måndagar och Onsdagar(rörlighetsträning i gympahall) Off-Ice – Kommer att lägga in även sådana pass i anslutning till ispass eller när ispass eventuellt faller bort. Träning med A2, 3st på Måndagar och 3st på Tisdagar, kallelse kommer att gå ut där man får anmäla intresse. Dock ska dessa pass ABSOLUT INTE ersätta våra ordinarie pass (Undantaget om man tränar med A2 på Måndag). Start V45. Team 04 förstärker oss på Måndagar, start V45. Viktigt att anmäla/avanmäla till träning för att vi ledare ska kunna planera.

9 Punkter från föräldrautbildningen Föräldrar får insyn i matchcoaching – vad de tränar på och matchplanen: Föräldrar är välkomna att titta på träningarna, där ser man vad vi tränar på. När det gäller matchplan så är våra matchplaner är inte särskilt uppstyrda. Vi brukar prata om aktivitet/skridskoåkning, passningsspel och positioner i egen zon som 3st grundbultar plus en del moment vi kanske har tränat extra på. Vi följer också den ”Blå tråden” som föreningen satt. Ni är alltid välkomna att fråga. Träningsstatistik – varför? Enligt policyn ska annan idrott ska premieras men gör den det? Mer träning – mer match, får man åka tex slalom?: Policyn säger också att för att spela match så ska man ha tränat. För oss är det självklart att om det skiljer väsentligt i träningsnärvaron så spelar den som har tränat mest. Fasta positioner – varför? Rotationer i olika positioner ökar spelförståelse: Vi uppmanar spelarna till att byta/testa olika positioner i träning. När det gäller matcher vill oftast spelarna spela i sin trygga position. Vi byter dock lite positioner ibland. Ingen har spelat på samma position i alla matcher. Spelarna säger också till ibland om att man vill byta position. Föräldragruppen denna säsong var mer inne på att trygga positioner känns bäst. Dock kommer vi fortfarande att snurra på positionerna. En del spelar mer, varför? Tex centrar dubblar, samma centrar - varför?: Backar har förra säsongen och denna oftast dubblat också. En ytterforward åker i regel mkt mer skridskor och är därför en jobbigare position att spela på. Valet av center har ofta baserats på att främja passningsspelet. Däremot borde vi ha bytt centrar oftare. Toppning (ö-vik) gör man så? Enligt policy aldrig förrän i DM: Sista bytet med utplockad målvakt i någon match i några cuper har vi gjort så, för att få till en kvittering som resulterar i en extra match tex. Vi gör det dock aldrig i seriematcher. Lite delade meningar. Föräldragruppen fick uppdraget att diskutera detta och återkomma till oss. Vi gör dock inte detta särskilt ofta och håller oss ifrån det så långt som möjligt. Men det kan vara bra att ha ett majoritetsbeslut i fall situationen skulle uppstå igen. Samtal med tränarna. Föräldrarna tror inte att de säger allt till tränarna. Kanske ett kompletterande med lagledarna?: Yes, om lagledarna vill göra det så ser jag inget hinder i det. Berättar spelarna saker hemma som man inte vill eller vågar säga direkt till ledare så är det en önskan från oss att ni föräldrar berättar det för oss. Vårt mål är ju såklart att det ska vara kul, lärorikt och trivsamt med hockeyn.

10 Punkter från föräldrautbildningen Avslutningsfilm – varför? Visa träningsstatistik, priser för olika saker – varför: Har upphört. Föräldrarna vill se glädje vid vinst. Dra inte alla över en kam för dålig match (tar inte i), 5 av 15 kanske gick max: Det har vi tagit till oss och försöker tänka på. Cuper – sova på skola? Dyrt med hotellcuper.. sammanhållning på cup – sånt de minns: Vi har både och. Hur är en bra förälder? Följer tränarnas ideér - kör inga egna, tycker man inte lika – prata inte med barnen – prata med tränarna, prata inte över huvudet på barnen vid åsikter. Glädjen är viktig!! Skratt inne på träningen är viktigt! Avbryta med glädjehopp tex åka på däck, stafetter.. få önskemål från barnen vad som är kul.: Vårt mål är att alla träningar ska vara roliga, sedan är det klart att vissa moment är roligare än andra. Dock upplever vi det som att spelarna tycker att våra träningar är roliga. Glädje på fys är viktigt, nu ganska negativt – gruppbestraffning: Föräldrar är också välkomna att titta på fyspassen för att bilda sig en uppfattning. Detta är förmodligen ”ett av de andra momenten”. Vi tar med oss detta och kommer fortsättningsvis låta de som stör kliva av träningen. När är resultatet viktigt och varför? U16 – knappt då.. Satsning på alla – vet inte vem som blir bra Alltså är resultatet inte viktigt Vad är tillåtet i laget? Red bull? Monster? Geinomax? Riktlinjer gäller för alla.: Förbjudet i laget är Energidrycker och Kosttillskott (Föreningsbeslut). Fr o m nu godkänner vi Gainomax.

11 Ekonomi/Jobb/Sponsorer/Hemmacupen/ Lagets försäljningar Vi kommer att behöva jobba och sälja in mer pengar än tidigare år. Vi kommer att sälja toapapper en vända till. Vi har just nu 10 balar toapapper som ska säljas ut, hör av er till Ulrica om ni har någon köpare. Fler behöver engagera sig i sponsorfrågan. En ny grupp bildades, Sponsor/Jobb/Försäljningsgruppen. De som ingår är Susanne och Patrik. När det gäller hemmacupen så tittar vi på om vi kan hålla ner kostnaderna med att vi/inhyrd lagar maten själv i storkök.


Ladda ner ppt "Föräldramöte 26:e Okt 2015 Truppen Utrustning Cuper Seriespel Träningar Ekonomi/Jobb/Sponsorer/Hemmacupen/Lagets försäljningar Punkter från föräldrautbildningen."

Liknande presentationer


Google-annonser