Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Piteå stadsbibliotek. Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Piteå stadsbibliotek. Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt."— Presentationens avskrift:

1 Piteå stadsbibliotek

2 Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt med Nolia så grundades det år 1962 av en man i Lindköping där han tyckte att vi i Piteå behövde få någon form av en mässa. Biblioteket uppkom dock senare. Piteås stadsbibliotek blir mest besökt av hög och lågstadier elever från Chrisitinaskolan samt normalmskolan. Det jobbar 8 bibliotekarier där och det är öppet från klockan nio till klockan sex på kvällen.

3 Piteå stadsbibliotek i framtiden Biblioteket i framtid vill uppnå att elever samt folket i allmänhet vill lära sig mer genom att läsa där och låna böcker. Eftersom att dom flesta böckerna har filmer nu eller finns att läsa på internet så är det väldigt få gånger det kommer folk för att låna böcker. Att utveckla ett bibliotek är svårt, men för att få flera ungdomar intresserade brukar dom från biblioteket åka runt i kommunen med bokbussar för att fler barn runt omkring byarna ska få hitta böcker och ta sig till bibilioteken.

4 Information om bibliotekarier Att vara bibliotekarie kan vara rätt kul, det är ett väldigt lugnt jobb som inte kräver så mycket springa runt. – Eva Personligen tycker jag att rundvandringar med elever kan vara kul, att visa dom vad som finns i biblioteket och hur man söker på datorerna. Vi brukar även ha högläsning för förskoleklasser som kommer på besök ibland. - Annkatrin

5 Slutsatts För att sammanfatta allt som allt så vill bibliotek uppmana allmänheten att komma till bibliotek och låna böcker istället för att läsa dom hemma på internet eller ljudböcker. Att vara bibliotekarie kan vara ett ganska avslappnat jobb samt ganska skönt. Jag tycker att fler personer i allmänheten borde läsa fler böcker istället för att kolla på filmen eller ha en ljudbok, känslan av att läsa en bok är mer avslappnande än att stirra in i en skärm.


Ladda ner ppt "Piteå stadsbibliotek. Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt."

Liknande presentationer


Google-annonser