Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Alvik F95 Spelar & Föräldramöte 2009-09-10 Välkomna!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Alvik F95 Spelar & Föräldramöte 2009-09-10 Välkomna!"— Presentationens avskrift:

1 Alvik F95 Spelar & Föräldramöte 2009-09-10 Välkomna!

2 Agenda Presentation av coacher och nya spelare samt F95 truppen i sin helhet Repetition av F95 Riktlinjer säsongen 09/10 och framåt Säsongsplanering & Spelidé (Alvikslinjen) Träningstider, matcharrangemang (sekretariat m.m.) och föräldrastöd (lagförälder) Säsongen 09/10: Gjensidige cup, Mitticupen, USM, Regionlagsuttagning, Täby cup, Lions cup, slutspel Mitticupen, träningsmatcher, övriga cuper m.m. Spelardräkt/Uppvärmningsställ, sjukvårdsväska, basketshoppen ABC-lägret och övriga läger Lagkassa Hemsida (Peter S) Gemensamma lagaktiviteter Övrigt

3 Coacher / Nya spelare Head Coach: Kamlesh Patel, F95 Alvik Ass. Coach: Peter Kantzy Solna/Spånga F95, Steg 3 utbildad SBBF Ass. Coach: Johanna Ljungkvist-Ekberg Solna/Spånga F95 Amanda Kantzy Solna/Spånga F95 (96) Josefin Ekberg Solna/Spånga F95

4 Vi tror på utveckling Vi tror att träningar, matcher och allt annat runt vår basket blir roligare när vi känner att vi utvecklas. Det betyder inte att vi måste vinna hela tiden, vår utveckling handlar om mer än så. Hela truppen, den enskilda spelaren, spelidén, ledarna, dialogen, disciplinen, kreativiteten, garvet vid sidan om plan, våra vänsterlayups – allt ska utvecklas, hela tiden. Då blir det ännu roligare att vara en del av Alvik F95.

5 Våra spelare Vi har idag en fantastisk trupp på 24 spelare, många med lite olika basketambitioner. Vissa kanske siktar på landslaget medan andra spelar mest för att det är kul. Alla olika behov ska tillgodoses i Alvik F95, alla spelare ska kunna utvecklas utifrån sina förutsättningar och ambitioner. Samtidigt är det varje spelares ansvar att alltid göra sitt bästa, på varje träning och match. Det är den absolut viktigaste grunden för utveckling, både individuellt och som hel trupp.

6 Våra lag Vi delar upp truppen i tre olika lag under seriespelet för att ge alla goda möjligheter att utvecklas även under match. De tre lagen är lika viktiga och ska spela efter samma spelidé och riktlinjer. Alvik Ålsten, startar hösten ’09 i division 3C. Alvik Olovslund, startar hösten ’09 i division 3B Alvik Basketlaget har vi för de spelare med högst ambition och som kommit längst i utvecklingen. Startar hösten ’09 i division 1. Lagen är aldrig fasta. Truppens spelare kan dyka upp i olika lag under säsongen, beroende på individuell utveckling och ambition för stunden.

7 Vår spelidé Vårt spel bygger på att vi verkligen behärskar basketens grunder, både tekniskt och fysiskt. För vi vill spela en basket som är snabbare och mer variationsrik än motståndarnas. Vi ska vara kvickare i fötter, händer och huvud. Både i anfall och försvar. Det betyder att samtliga spelare ska bidra till vårt spel, det kvicka och rörliga. Alla fem på planen ska alltid kunna och vilja ta egna initiativ, utmana, skjuta, hjälpa i försvar osv. Det är spelet som ger oss långsiktig utveckling och framgång, det är det spelet som är roligast att spela.

8 Våra mål Hela F95-truppen ska utvecklas. Vår egen spelidé ska bli tydligare. Båda kvarterslagen ska göra bra ifrån sig. Alvik Basketlaget ska tillhöra de bästa lagen i Stockholmsområdet. Vi ska ha tre motiverade och samkörda coacher. Minst en av dem är tjej. Ingen i dagens spelartrupp ska sluta för att hon inte trivs eller har tappat basketintresset.

9 Våra träningar På våra träningar gnuggar vi framför allt basketgrunderna. Det handlar om bollbehandling, teknik, spelförståelse, fys och grundläggande rörelsemönster. Ambitionen är att alla ska utvecklas till skickliga, allsidiga och kvicka spelare. Naturligtvis utifrån sina individuella talanger och förutsättningar. Varje spelare i F95-truppen har två träningar med kvarterslaget och en tredje gång med hela truppen på två planer i Åkeshov. Utöver ordinarie träningar, ansvarar varje spelare för att köra på egen hand enligt coachernas direktiv, t ex skott-teknik och fys. Vi kommer alltid till träningen med ett 100%-igt träningsfokus. Vi är öppna för att bjuda in yngre talangfulla Alvikspelare på våra träningar, lika gärna som vi släpper vissa av våra spelare till 94- träningar ibland. Allt för utvecklingens skull. Så många F95-spelare som möjligt deltar också på ABC-lägren i början av augusti varje år.

10 Träningar / Matcher Kom ihåg: Att komma i god tid till träningar och matcher. Träning = ombytt och redo att starta träning vid angiven tid. Match = ombytt och redo att starta uppvärmning vid angiven tid. Att meddela om du är sen eller inte kan närvara. Att ha rätt utrusning med dig. Skor, kläder, vändbar eller mörk och ljus tröja, boll, vattenflaska, hårband, m.m. Att packa sin egen väska så man vet vad den innehåller. Se även till att man har packat den ordentligt för att kunna ta med in i hallen under träningar eller match. Ibland så byter vi ju träningslokal eller plats. Att lyssna noga då instruktioner som ges. Att räcka upp handen när du vill fråga om något. Att alla dricker samtidigt, då coachen säger till. Att aldrig störa andra lags träningar. Viktigt att vi lämnar hallen snabbt då det kan vara en annan aktivitet efter oss.

11 Kost För att kunna tillgodogöra sig träning på bästa sätt är det otroligt viktigt att man äter rätt och otroligt viktigt att man äter vid rätt tillfällen. Detta gäller självklart även vad man dricker och när man dricker. Därför så kommer Johanna och Peter ha en kostföreläsning för spelarna och där även föräldrarna är hjärtligt välkomna att närvara. Föreläsning kommer från riksidrottsförbundet forskning. Förläsningen är den man går igenom då man går SBBF steg 3 utbildning.

12 Vid Sjukdom Är man allvarligt sjuk och kan smitta andra så skall man stanna hemma. Är man lättare sjuk och vill följa träningen ej ombytt från bänken går detta utmärkt. Är man skadad och tycker att man enbart kan delta i en del övningar så skall detta godkännas av Coachen. Det kan även innebära att man får kliva av från träningen helt och hållet då Coachen är ansvarig för vad som sker i hallen eller i löpspåret. Oftast kan det då vara bäst att man tar en dags vila i stället. Medicinska skäl Finns det medicinska skäl att ta hänsyn till vill vi som Coacher bli informerade omgående.

13 TisdagBrommahallen 18.15Pass 1 18.3018.30-19.4518.30-20.001,30 h 18.451,15 h 19.00 19.15Pass 2 19.30Fys/Teori19.30-21.001,30 h 19.45Fys/Teori19.45-21.00 20.00SLUT1,15 h 20.15 20.30 20.45 21.00SLUT

14 Våra matcher Vi spelar våra matcher tillsammans - vi gör alltid vårt bästa för laget. Alla på planen är ett hot i anfall, tar skott, hjälper i försvar och vi vågar misslyckas. För alla i F95 stöttar och pushar varandra. Alltid. Vi accepterar att alla inte spelar lika mycket jämt, men en uttagen spelare ska alltid få minst 8 minuters speltid. Vi uppträder professionellt från det att uppvärmningen startar, ända tills vi lämnar hallen. Vi gnäller aldrig på domarna, motståndarna eller varandra. Därför har vi regeln om ”teknisk tårta”: Den som får en teknisk foul efter gnäll på domare eller sekretariat, bjuder på tårta i samband med nästa träning. OBS! Gäller både spelare och ledare.

15 Våra ledare Alvik F95 leds av Jonas Wallin – ansvarig truppledare, Kamlesh Patel – ansvarig coach för Alvik BK samt Ålsten, Peter Kantzy – Ass coach för Alvik BK samt ansvarig coach för Olovslund, Johanna Ljungkvist-Ekberg – Ass coach för samtliga lag. Träningarna leds oftast av Kamlesh och Peter med stöd från Johanna. Någon från vår coachpool med basketkunniga föräldrar hoppar också gärna in vid behov. F95-ledarna jobbar i alla lägen med positiv förstärkning och uppmuntran som coachmetod. När det krävs kan de förstås vara bestämda, men de skäller aldrig någonsin på sina spelare. Ledarna ansvarar för att utvecklingen följer våra riktlinjer och att varje spelare uppmärksammas. De jobbar också för en öppen dialog med spelare, föräldrar och klubben i övrigt, så att goda idéer och kloka åsikter tas till vara.

16 Våra utvecklingssamtal Två gånger per säsong genomför ledarna ett tio minuter långt utvecklingssamtal med varje spelare. Då beskriver spelaren först hur hon upplever sin utveckling och sen ger coachen sina konstruktiva synpunkter och tips. Samtalet avslutas med att de tillsammans formulerar ett par konkreta mål för det kommande halvåret.

17 Våra föräldrar F95-föräldrarna har flera viktiga uppgifter: Att ställa upp som entusiastisk publik, så ofta de hinner. Att bidra så gott de kan till motståndarnas och domarnas positiva intryck av Alvik. Att stötta och uppmuntra sin dotter, inte minst om basketen känns lite tung någon gång. Att komma med idéer som kan öka takten i vår utveckling - nya träningsmetoder, sponsringstips eller vad som helst. En frivillig förälder ansvarar också för uppläggning och uppdatering av en F95-webbplats. Sekreteriat till våra matcher

18 ATT VARA IDROTTSFÖRÄLDER 1 ATT VARA IDROTTSFÖRÄLDER är bland det roligaste som finns. Du får möjligheten att följa ditt barn och hennes kompisar på nära håll på matcher träningar och vid många andra tillfällen. Samhörigheten med andra föräldrar i gruppen blir stark. Man knyter ofta vänner för livet. IBLAND KAN DET VARA JOBBIGT att vara idrottsförälder. Idrottslivet innebär både segrar och förluster. Man vinner inte alla matcher och givetvis är det tillåtet att förlora. Man lär sig många gånger mer av en förlust än av en vinst och barn tar aldrig en förlust lika hårt som vuxna. De glömmer fort och ser framåt i stället. Där har du mycket att lära av dina barn. Trösta, stötta och uppmuntra i alla lägen.

19 ATT VARA IDROTTSFÖRÄLDER 2 STÄLL INTE FÖR HÖGA KRAV. Om du som förälder ställer för höga krav och vill för mycket kan det betyda att ditt barn kan känna olust inför träningar och matcher och då är inte steget långt bort från att sluta med sin idrott. Kom ihåg att det handlar om barn som vill spela basket med sina kompisar för att de tycker det är roligt. MAMMA OCH PAPPA ÄR FÖREBILDER: Respektera alltid domaren och hjälp henne/honom i sin roll. Ha en positiv attityd till motståndare och deras föräldrar och överlåt coachningen av det egna laget åt ledarna. UNDERLÄTTA FÖR LEDARNA att bedriva verksamheten. Föräldrarna behövs i verksamheten. Ställ dig frågan: Vad kan jag hjälpa till med? HEJA PÅ ETT POSITIVT SÄTT på hela laget. En spelare gör inget lag, men ett lag gör en spelare. DU ÄR OTROLIGT VIKTIG SOM IDROTTSFÖRÄLDER!!!!

20 Ungdoms-SM 1 Denna säsong kommer ni att delta i ungdoms-SM. Tävlingen är uppdelad på fyra omgångar plus Final 4. Dessa omgångar är utspridda på olika ställen ute i landet. Omgång 1, 23-25 oktober spelas på följande platser: DU15 – Norrköping Omgång 2, 20-22 november spelas på följande platser: DU15 – Vi arrangerar, hall ej klart ännu. Omgång 3 & 4 Arrangörer ej klart ännu, det beror på vilka lag som går vidare från omgång 1 & 2 Final 4, 9-11 april HU15, DU15, DU16, alla spelar i Stockholm

21 Ungdoms-SM 2 Här nedan har ser ni vad det innebär att spela på bortaplan respektive hemmaplan. Vad innebär det att spela på bortaplan Kostnaden för resan och boendet delas mellan klubben och spelarna. Alvik betalar 50 % av det billigaste alternativet för 12 spelare och 2 coacher. Vill laget ta med sig ytterligare personer får man bekosta det själva, detsamma gäller om man vill bo eller resa dyrare. Alvik tar reda på olika alternativ för boende och transport. Mat under vistelsen betalas av spelarna. Lagledarna ansvarar för att laguppställning för aktuell omgång skickas in. Vad innebär det att spela på hemmaplan Tillsammans med klubben ansvarar laget för att det tillsätts sekretariat. Antingen hjälper spelarna själva, föräldrarna eller coacher till och fyller upp de olika funktionärsposterna. Alvik ser till så att det finns pengar att betala domarna. Alvik ordnar med all information som ska gå ut till alla deltagande lag. Lagledarna ansvarar för att laguppställning för aktuell omgång skickas in.

22 Regionslag Tidsplan 2009-2010 Läger Datum Plats 1 5-6 septemberÅkeshovshallen 2 16-17 januariThorildshallen 3 20-21 februariThorildshallen 4 7-9 majÅkersberga MHC4-6 juniHuskvarna

23 GJENSIDIGE BASKET CUP 2009 F95 11-13 September DATUM TID HEMMA BORTA HALL 11.9 17.00 ALVIK OLOVSLUND CENTRAL 1 HÄSSELBYHALLEN 11.9 19.15 ALVIK ÅLSTEN BLACKEBERG VIT THORILDSHALLEN 11.9 20.45 LIDINGÖ ALVIK OLOVSLUND HÄSSELBYHALLEN 12.9 11.30 HÖGSBO ALVIK ÅLSTEN SPÅNGAHALLEN 12.9 13.45 ALVIK OLOVSLUND BLACKEBERG RÖD THORILDSHALLEN 12.9 15.15 ALVIK ÅLSTEN NBBF VÄLLINGBY L Clara och Amanda kommer även spela med F-96

24 Lagkassan Varför skall vi ha en? För att täcka utgifter som uppstår vid olika tillfällen, så som vid turneringar (Påskägg vid turnering under påsken), sjukvårdsväska, aktiviteter utanför basketen (Tjejkväll med middag), träningsbidrag till spelarna som vill satsa på ett basketläger utomlands och möjliggörande till att spela turnering utomlands. För att utveckla tjejerna genom att de tar eget ansvar för att få ihop pengar till lagkassan genom att arbeta själva.

25 Lagkassan Möjligheter? Inventera på Jula första eller andra veckan 2010 spelare och föräldrar. Det behövs ca 60 personer gånger 3 timmar gånger 100:- summa 18.000:- Hjälpa till på Jula vid olika aktiviteter. (100:- per timme) Kaffe och bulla vid våra matcher och när vi arrangerar turneringar Lotteri när vi arrangerar turneringar Här kan alla säker bidra med idéer

26 Basketboll ”Basketboll är till sin grundidé ett rent spel, där skicklighet aldrig tillåts slås ut av våld. Vi ska i vår verksamhet värna denna grundidé och därigenom medverka till att utveckla våra medlemmar till goda basketspelare, utifrån var och ens förutsättningar till goda och ansvartagande lagkamrater och till harmoniska människor. ” Svenska Basketbollförbundet

27 Till sist, varför håller vi på? För att basket är världens bästa sport. För att basket kan berika en persons liv med upplevelser, resor och vänner för hela livet över hela världen. För att utvecklas, både som enskilda spelare och tillsammans. För att det alltid ska vara roligt att vara en del av Alvik F95


Ladda ner ppt "Alvik F95 Spelar & Föräldramöte 2009-09-10 Välkomna!"

Liknande presentationer


Google-annonser