Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dags för sommar. Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dags för sommar. Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria."— Presentationens avskrift:

1 Dags för sommar

2 Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria vinterdäck så är det inget som rekommenderas. Förutom att dessa däck inte är lika säkra – så slits de hårdare än sommardäck. Det finns inga ”året-runt” däck. Vägverket definierar vinterdäck som ”däck särskilt framtaget för vinterkörning”. Ett sådant är därför inte lämpligt på sommaren.

3 Tips 2 o Planera inför nästa däckbyte. Byter du själv gäller det bara uppbringa orken och välja en passande dag, men ska du lämna in på däckverkstad bör du snarast beställa tid. I och med att vintern bitit sig fast under så lång tid – kommer det att bli bråda och fullbokade dagar hos verkstäderna.

4 Tips 3 o Håll rent vid däckbytet. Om du byter däck själv, se till att hjulbultar samt att alla ytor runt hjulinfästningen är rena.

5 Tips 4 o Kontrollera slitage. Lagkravet på sommardäck är ett mönsterdjup på minst 1,3 millimeter, rekommendationen ligger på 3 millimeter. Ligger mönsterdjupet redan vi skiftet på under 3 mm kan det vara lika bra att se till att köpa nya redan nu.

6 Tips 5 o Undvik stora skillnader i slitage. Är däcken ojämnt slitna bör du i första hand överväga att köpa nya. Annars bör de däck med bäst mönsterdjup sitta bak.


Ladda ner ppt "Dags för sommar. Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria."

Liknande presentationer


Google-annonser