Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kick Off ungdomsserierna 2016. Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kick Off ungdomsserierna 2016. Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige,"— Presentationens avskrift:

1 Kick Off ungdomsserierna 2016

2 Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige, distriktsförbunden har gått samman i en gränsöverskridande satsning. Barn och ungdomar, mellan 6 och 19 år, som spelar fotboll kommer att spela i Kompisligan från och med säsongsstarten 2016. Kompisligan är inte bara matcher och upplevelser – det är även ett initiativ som kommer att beröra frågor kring integration, gemenskap och värderingar. Kompisligan är således en helt ny mötesplats, både fysisk och digital, för aktiva och engagerade. Initiativet stöttas av Svenska Fotbollförbundet.

3 Samsyn Västernorrland Ett samarbete mellan: Västernorrlands Innebandyförbund Medelpads Ishockeyförbund Medelpads Fotbollförbund Ångermanlands Ishockeyförbund Ångermanlands Fotbollförbund

4 Bakgrund Barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barns och ungdomars perspektiv. I Västernorrland samarbetar fotboll, ishockey och innebandy kring riktlinjerna som kallas Samsyn Västernorrland. Utgångspunkt är dokumentet Idrotten vill och Barnkonventionen. Där står det att ”idrott för barn ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv och följa FN:s konvention om barns rättigheter”. Under åren har det förekommit krockar mellan de olika idrotternas distriktslagsverksamhet. För att undvika detta och sätta barnen och ungdomarna i centrum när de idrottar finns ett behov av gemensamma riktlinjer. Samsyn Västernorrland

5 Mål Att deltagande förbund tar ett gemensamt ansvar för att barn och ungdomar till och med 16 år ska kunna hålla på med flera idrotter samtidigt. Samtliga deltagande specialidrottsdistriktsförbunds styrelser (SDF-styrelser) har beslutat att i största möjliga mån organisera aktiviteter så att barn och ungdomar inte tvingas att välja idrott. Syfte Samsyn Västernorrland ska ge stöd i den vardagliga verksamheten och åstadkomma bättre kommunikation mellan idrotterna på alla nivåer. Det ska vara lätt för ledare och idrottande barn och ungdomar att prioritera när aktiviteter krockar.

6 www.medelpad.svenskfotboll.se

7 Mål- och Riktlinjer Läs dessa 15 sidor så klarar du säsongen galant!

8 Fogis -Fogis gäller som kallelse till match. Vid sena ändringar SKALL ni ringa varandra för att undvika missförstånd! -Digitala domarrapporter (laguppställningar) används i samtliga matcher. -Det krävs att spelarna & ledare är registrerade i Fogis. -Varje lag behöver minst en Fogisanvändare. (Kontakta Fogisadministratören i din förening för att få inloggningsuppgifter) -Se till att uppdatera kontaktperson löpande om något ändras. Kontaktperson SKALL ha e-post samt mobilnummer offentligt.

9

10 Domare 5-, 7- & 9-manna tillsätter & kallar föreningen själva. Föreningsdomare utbildade 2016 finns anslagna på hemsidan. I div 4 ungdom kan ni använda steg 1-utbildade domare, dessa finns i en separat lista. I Div 1-3 ungdom tillsätter MFF domare, för dessa gäller Fogis som kallelse till match. Mycket viktigt att matchuppgifterna i Fogis är korrekta!

11 Resultatrapportering Matchresultat skall rapporteras via SMS eller i Fogis 30 minuter efter genomförd match, (matchen stängs 24 timmar efter matchens starttid). Matchrapporten för ungdom skickas in av förening/lagledare och skall vara MFF tillhanda senast dagen efter spelad match. Gäller samtliga divisioner! Antingen via vanlig post, scanna/maila eller lägga väl märkt i kuvert i brevinkastet Idrottens hus.

12 Lärgrupper!!! Kom ihåg att rapportera alla tränarträffar och allt annat ni gör som lärgrupper för att tjäna in resurser till er förening och distriktet. Mer info kontakta Gunnar Wallberg SISU Idrottsutbildarna eller läs mer på www.idrottonline.sewww.idrottonline.se


Ladda ner ppt "Kick Off ungdomsserierna 2016. Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige,"

Liknande presentationer


Google-annonser