Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vigo – Viana do Castello - Porto Här lämnar Johan och jag Vigo efter att båten varit förtöjd i Vigo eller uppankrad i närheten i 11 dagar. Dags att dra.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vigo – Viana do Castello - Porto Här lämnar Johan och jag Vigo efter att båten varit förtöjd i Vigo eller uppankrad i närheten i 11 dagar. Dags att dra."— Presentationens avskrift:

1 Vigo – Viana do Castello - Porto Här lämnar Johan och jag Vigo efter att båten varit förtöjd i Vigo eller uppankrad i närheten i 11 dagar. Dags att dra vidare till Portugal och därför hissades förstås den portugisiska artighetsflaggan.

2 Vigo – Viana do Castello - Porto Efter ca 8 timmars segling/motorgång från Vigo anlände vi till Viano do Castello, en liten fin stad vid en flodmynning. Vi förtöjde på den absolut sista platsen i marinan. Det var varmt, ca 28 - 30 grader i skuggan.

3 Vigo – Viana do Castello - Porto Kyrkan som byggdes på 1920-talet högt ovanför staden utgjorde en fin utsiktspunkt söderut. Som synes är kusten ganska låg och flack och enorma sandstränder breder ut sig. Efter besöket i kyrkan passar det bra med lite lunch i en trång gränd

4 Vigo – Viana do Castello - Porto Här är några bilder från de enorma sandstränderna söder om flodmynningen. Vi blåste upp gummibåten och körde dit med snurran.

5 Vigo – Viana do Castello - Porto En middag i sittbrunnen är aldrig fel. Denna gång kyckling och ris.

6 Vigo – Viana do Castello - Porto Vi lämnade Viana do Castello för att gå till portvinsstaden Porto. Vi gick ca 5 M utanför kusten och träffade på ett vindkraftverk och nästa bild visar infarten till Porto

7 Vigo – Viana do Castello - Porto Här ligger vi i den alldeles nya marinan Douro marina färdigställd 2012

8 Vigo – Viana do Castello - Porto I Portugal är det vanligt att man äter sardiner, är det tom en nationalrätt? Här väntar vi på att Janne skall få sardiner och potatis. Johan har beställt någon form av vit fisk. Förrätten består av friterade småsardiner?? med fräsch sallad och bröd. En öl därtill.

9 Vigo – Viana do Castello - Porto På floden som går genom Porto färdas en mängd båtar, väldigt lika Venedigs gondoler i sin utformning. Dessa användes förr att transportera vindruvor från odlingar uppströms till de många portvinsfabrikerna i Porto. Idag är det turister som åker på floden.

10 Vigo – Viana do Castello - Porto Vi bestämde oss för att besöka ett portvinshus, Churchills. Vi fick en guidad tur bland ekfaten och sedan blev det lite avsmakning i finrummet. Riktigt gott, så vi handlade några flaskor och från välunderrättad källa kan portvinet avnjutas ihop med goda ostar

11 Vigo – Viana do Castello - Porto Sandeman är ju en annan för oss svenskar välkänd portvinstillverkare men enligt portvinshuset Churchill så är Sandeman ingen konkurrent då de inte till närmelsevis har samma kvalitet. Sandeman har mer kvantitet. Rätt eller fel, vi vet inte. På floden låg äldre typer av båtar med vinfat som skulle visa hur det såg ut förr när vinet transporterades på floden

12 Vigo – Viana do Castello - Porto Lite eftermiddagsfika på stan sitter bra och den obligatoriska middagen i sittbrunnen. Den här gången med ett glas rött.


Ladda ner ppt "Vigo – Viana do Castello - Porto Här lämnar Johan och jag Vigo efter att båten varit förtöjd i Vigo eller uppankrad i närheten i 11 dagar. Dags att dra."

Liknande presentationer


Google-annonser