Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

© Brandskyddsföreningens Service AB 1. 2016-09-23 Brandskyddsveckan 2009.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "© Brandskyddsföreningens Service AB 1. 2016-09-23 Brandskyddsveckan 2009."— Presentationens avskrift:

1 © Brandskyddsföreningens Service AB Brandskyddsveckan 2009

2 © Brandskyddsföreningens Service AB Brandskyddsföreningens vision: ”Ett brandsäkrare Sverige”

3 © Brandskyddsföreningens Service AB Pressklipp om bostadsbränder Brandvarnare räddade par OLOFSTRÖM Ett medelålders par i Olofström var nära brinna inne när en villa på Kronobergsvägen fattade eld tidigt på söndagsmorgonen. De räddades av brandvarnare i sista minuten. Foto: Robin Kettner/rk-bild.se Villa totalförstörd i brand En villa på Sticklingvägen i Malmö totalförstördes i en brand på midsommardagens morgon. Rökutvecklingen var så kraftig att grannarna måste evakueras. Nyrenoverad villa började brinna En villa i Kristianstad började brinna natten till onsdagen. När räddningstjänsten kom dit brann det för fullt i köket och i taket. Villan, som precis har renoverats var tom, och ingen person har skadats. Däremot blev huset både brand- och vattenskadat. Än så länge är det oklart hur branden startade. Publi cera d 10 juni :15 Uppd atera d 10 juni :17

4 © Brandskyddsföreningens Service AB Glöm inte släcka ljusen Den som tänder ljuset ansvarar för att det släcks. Lämna aldrig tända ljus utan uppsikt.

5 © Brandskyddsföreningens Service AB Bränder i bostad

6 © Brandskyddsföreningens Service AB Dödsbränder

7 © Brandskyddsföreningens Service AB Nu finns Brandsäkert hem ®

8 © Brandskyddsföreningens Service AB En kvalitetsmärkning för brandskyddet i bostaden Brandsäkert hem ®

9 © Brandskyddsföreningens Service AB Vad ska finnas? –Brandsläckare 6 kg pulver –Brandfilt –Driftsäkra brandvarnare –Automatisk övervakning av köksspis (spisvakt) –Utbildning –Informationsmaterial

10 © Brandskyddsföreningens Service AB Brandvarnare Nätansluten brandvarnare Minst en brandvarnare per 60m 2

11 © Brandskyddsföreningens Service AB Brandfilt Kan användas för att släcka eller dämpa brand i till exempel en stekpanna, stekhällar, sängar och kläder.

12 © Brandskyddsföreningens Service AB Utbildning Brandförloppet Brandrisker i hemmet Så skyddar du din bostad När olyckan är framme Vad kan räddningstjänsten göra? 2 timmars utbildning av godkänd instruktör

13 © Brandskyddsföreningens Service AB Glöm inte spisen på! Den vanligaste brandorsaken i svenska hem är att man glömt spisen på.

14 © Brandskyddsföreningens Service AB Om det börjar brinna, ring 112

15 © Brandskyddsföreningens Service AB Pressklipp om bostadsbränder Brand i flerfamiljshus Vid ett-tiden natten till torsdagen utbröt en brand i Söderhamn. Det var i ett flerfamiljshus det började brinna och de boende fick evakueras till en kvarterslokal medan elden bekämpades av räddningstjänsten. Stuga totalförstörd i brand När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt och man fick koncentrera sig på att begränsa branden, och hindra den från att spridas till närliggande hus.

16 © Brandskyddsföreningens Service AB Testa dina brandvarnare regelbundet

17 © Brandskyddsföreningens Service AB Gå aldrig ut i ett rökfyllt trapphus!

18 © Brandskyddsföreningens Service AB Stanna i din lägenhet om det brinner hos grannen! Ring 112.

19 © Brandskyddsföreningens Service AB pulver 6 kg 43A 233BC Skaffa en brandsläckare!

20 © Brandskyddsföreningens Service AB Kontakt


Ladda ner ppt "© Brandskyddsföreningens Service AB 1. 2016-09-23 Brandskyddsveckan 2009."

Liknande presentationer


Google-annonser