Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen på Hälsa och Kulturkonferens i Kalmar! Slutkonferensen kring Hälsa och Kulturprojektet i Kalmar län genomförs som en del av en större internationell.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen på Hälsa och Kulturkonferens i Kalmar! Slutkonferensen kring Hälsa och Kulturprojektet i Kalmar län genomförs som en del av en större internationell."— Presentationens avskrift:

1 Välkommen på Hälsa och Kulturkonferens i Kalmar! Slutkonferensen kring Hälsa och Kulturprojektet i Kalmar län genomförs som en del av en större internationell konferens i Kalmar på temat Social Cohesion. På konferensen får du möjlighet att höra mer om arbetet som genomförts i Kalmar län och du får även möjligheten att lyfta blicken och ta del av internationella perspektiv från bland annat Kenya och Sydafrika. När: 13- 15 september 2016 Var: Kalmar, Lorensbergskyrkan och Linneuniversitetet Program i urval för dig som är särskilt intresserad av Hälsa och Kultur (med reservation för ändringar). Måndag 12 september Nätverksträff för medlemmar i Nätverket ”Kultur i vården”, anmälan och program, i bifogad länk: www………. Tisdag 13 september 9.00 Registrering och kaffe, Lorensbergskyrkan 10.00 Konferensen öppnas av Sveriges och Sydafrikas Kulturministrar. Följs av Keynote speaker Andrew Wingate. Andrew är den brittiska regeringens rådgivare kring social sammanhållning. Präst inom den anglikanska kyrkan. Andrew har utkommit med en rad olika böcker kring hinduismen 12.00 Lunch på Linneuniversitetet – konferensen fortsätter efter lunch på universitetet 13.15 Slutkonferensen för Hälsa och Kultur i Kalmar län. Projektet genomförande och resultat presenteras av projektledarna Emma Angelin Holmén och Emma Gustavsson tillsammans med flera involverade parter 14.15 Kulturell gestaltning av Kalmar läns strategi 14.30 Framtidsperspektiv på Hälsa och Kultur, Krister Björkegren, Landstingsdirektör 15.00 Kaffe paus 15.30 Kulturrådet som aktör för Hälsa och Kultur, Tua Stenström, Kulturrådet 15.45 Rehabprojekt konst och hemslöjd i Emmaboda – Christen Erlingsson, docent i vårdvetenskap, institutionen för vårdvetenskap, Linnéuniversitetet, redovisar sina forskningsresultat. Yvonne Amper – hemslöjdare och Tone Ougaard - konstnär berättar om sina upplevelser från projektet. 16.45 Slutord 17.00 Tack för idag

2 Onsdag 14 september 9.00 Tidsresa tillbaka till 1945. Du får själv vara med och resa i tiden till 1945 och andra världskrigets slut. Till Kalmar kommer Vita båtar med flyktingar men även tyska desertörer. Hur ska vi ta hand om dessa människor? De behöver sjukvård och själavård, är vi beredda att hjälpa till? Tidsresan genomförs vid Kalmar gamla Epidemisjukhus och avslutas med lunch 13.00 - 17:00 Tidsreseresumé efterföljs av en key note speaker. Därefter talare från Sverige, Kenya och Sydafrika. Fokus: Folkhälsa, hälsa, välbefinnande, social sammanhållning, äldreomsorg, tidsresemetodik samt kultur. Torsdagen den 14 september Föredrag kring kulturmiljö och social sammanhållning. Bland annat en workshop kring Social cirkus där man i Finland arbetet med Cirkus med barn i flyktingförläggningar Fredagen den 15 september Exkursion till Öland Anmälan: Hittar du på konferensens hemsida: http://conference.bridgingages.com Kostnad för Konferensen Tisdag- Torsdag är 2 400 kr (för anmälan innan 15 juni därefter 2700) inklusive alla kaffe, luncher och två middagar. Om ni inte har möjlighet att stanna alla dagarna kan man registrera sig för en dag inklusive middag för 1200 kr (utan kvällsarrangemanget 800 kr). Alla Priser är Exkl. moms. All information finns på: www.bridgingages.com Frågor: Emma Gustavsson Emma.gustavsson@kalmarlansmuseum.se 072 – 54 02 335 Emma Angelin – Holmén Emma.angelin-holmen@kalmarlansmuseum.se 070 – 34 18 706


Ladda ner ppt "Välkommen på Hälsa och Kulturkonferens i Kalmar! Slutkonferensen kring Hälsa och Kulturprojektet i Kalmar län genomförs som en del av en större internationell."

Liknande presentationer


Google-annonser