Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utbildningsinsatser 2016. Kunskapssatsning för baspersonal i äldre- och funktionshinderomsorgen 3milj t o m 31/12 2016 Kompetenshöjande och kompetensutvecklande.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utbildningsinsatser 2016. Kunskapssatsning för baspersonal i äldre- och funktionshinderomsorgen 3milj t o m 31/12 2016 Kompetenshöjande och kompetensutvecklande."— Presentationens avskrift:

1 Utbildningsinsatser 2016

2 Kunskapssatsning för baspersonal i äldre- och funktionshinderomsorgen 3milj t o m 31/12 2016 Kompetenshöjande och kompetensutvecklande insatser för baspersonal inom äldre- och funktionshinderområdet inklusive hemsjukvård och LSS Handläggare inom äldre och funktionshinderområdet som arbetar med myndighetsutövning Utgå från SOSF 2011:12 äldreomsorg och SOFS 2014:2 funktionshinderområdet Avvikelser från Socialstyrelsens rekommendationer kan ske men ska motiveras vid redovisningen Socialstyrelsen har en förteckning över kursförslag

3 Utbildningsförslag Validering och komplettering för de som inte har fullgjort eller saknar delar av ”Vård och omsorgsprogrammet” Fördjupningsutbildning 500 gy p för de som saknar adekvat för äldreomsorg Vård och omsorg specialisering 50 gy p - Möjlighet till fördjupning ex. på arbetsplatsen ca 18- 20 timmar totalt inom olika kunskapsområden - Gerontologi - Geriatrik - Palliativ vård - Rehabilitering och habilitering - Demenssjukvård - Psykiatri Vårdpedagogik och handledning med inriktning språkombud 100 gy p Äldres hälsa och livskvalitet 200 gy p, validering för de som gått ”Vård och omsorg för de mest sjuka äldre” Språkombudsutbildare som kan utbilda språkombud Övriga kurser enl Socialstyrelsens förslag

4 För dig som inte har adekvat utbildning bör du efter ett års arbete påbörja Vård- och omsorgsprogrammet. Prioriterad kurs att börja med är ”Vård- och omsorgsarbete 1” 200 gymnasiepoäng som kan delvis valideras och kompletteras utifrån de erfarenheter du har. Kontakta studie och yrkesvägledare på Jobb- och Kunskapstorget tel.206000.


Ladda ner ppt "Utbildningsinsatser 2016. Kunskapssatsning för baspersonal i äldre- och funktionshinderomsorgen 3milj t o m 31/12 2016 Kompetenshöjande och kompetensutvecklande."

Liknande presentationer


Google-annonser