Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Doktorns dilemma.  Mycket att skriva, formuleringar, tid  Risk för att bli pressad/manipulerad  Arbetsförmågebedömning? Funktionsnedsättning?  Gäller.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Doktorns dilemma.  Mycket att skriva, formuleringar, tid  Risk för att bli pressad/manipulerad  Arbetsförmågebedömning? Funktionsnedsättning?  Gäller."— Presentationens avskrift:

1 Doktorns dilemma

2  Mycket att skriva, formuleringar, tid  Risk för att bli pressad/manipulerad  Arbetsförmågebedömning? Funktionsnedsättning?  Gäller försäkringen?  Försämrar jag läget med sjukskrivning?  Om jag nu påbörjar en sjukskrivning, hur kommer jag ur den?

3 Tid Min och patientens bild stämmer inte överens Diffus sjukdomsbild Samsjuklighet

4

5 Ta upp frågan om sjukskrivning tidigt vid konsultationen Förenklat intyg till och med dag 13 Övrig personal

6 Patienten beställer en sjukskrivning Pressad av Försäkringskassan Missbrukspatienter

7 Rimlighetsbedömning Är det rimligt att besvären leder till funktionsnedsättning i förhållande till patientens arbete?

8 Fastanställda Arbetssökande Timanställda Föräldralediga Studerande Skicka alltid in intyget !!!

9 Tidigare frisk. Överviktig tvåbarnsfar. Rökare. Kör budbil.  I juni månad drabbas han av en hjärtinfarkt. Stentas, medicinering och sjukskrives. Livskris. Två veckor senare meddelar hustrun att hon vill skiljas. Han kommer till vårdcentralen i början av december, lindrig reaktiv depression och fortfarande sjukskriven. Förra sjukskrivningen administrerades per telefon av en internmedicinare i slutet av oktober. Han har inga planerade återbesök till medicinkliniken.  Vad gör vi med honom???

10  Sjukskrivningen är orsak till att patienten mår dåligt

11  Är sköterska och arbetar på en jourmottagning.  Hon har en kronisk hörselnedsättning och har regelbunden kontakt med kurator på Hörselvården. Använder hörapparater bilateralt.IBS.  Ledsen trött och har ont i sin fot

12  Avstämningsmöte snarast, signalera i fråga/svar  Annat arbete?  Remitterad till Multimodalt team steg 2

13 Skild, ensamstående, vuxna barn och har barnbarn. Missbrukar alkohol i perioder, blivit av med arbetet och mår psykiskt riktigt dåligt. Skriver 34 poäng på MADRS-S, inga aktuella suicidtankar men de kommer och går. Mycket ångest. Behöver också ha hjälp med körkortsintyg eftersom han blev av med körkortet i somras på grund av rattonykterhet. Önskar hjälp med sjukintyg, stilnoct-recept och har med sig brevet från trafikverket. Ger ett städat intryck, är till synes nykter och ger ändå ett gott intryck.

14  Manipulerar E-dos  Stilnoct sattes ut  Antidepressiv medicinering  Antabus initialt hos oss 3 dagar i veckan  Kontakt med Brofästet (beroendeenhet)  Villkorad sjukskrivning

15  Tidigare frisk, brukar träna. Ramlade och slog nacken, ryggen för två månader sedan. Fick smärtor i nacken och ut i höger arm. Klarar inte att lyfta armen mer än ca 60 grader. Han har varit hos ortoped för bedömning och väntar nu på en MR undersökning av nacken. Kommer till dig för sjukskrivning och har varit sjukskriven i 2 månader av vikarierande kollega. Han klarar inte av arbetet som elektriker. Kan inte lyfta, kan inte arbeta med höger arm och hand. Värken stör honom på nätterna och det finns en uppenbar oro.  Vad gör vi med honom???

16  Ingen kontakt med arbetsgivaren  Har inte varit hos sjukgymnast  ”Har aldrig varit sjuk förr och vet inte hur man gör”

17  Söker då hon inte mår bra. Ledsen och känner sig orolig. Jobbar som telefonförsäljare. Hennes mamma är sjukskriven för utmattningssyndrom sedan 7 månader och fungerar inte alls. Mormor, som hon har haft en mycket god relation med, dog för nästan ett år sedan. Sambon vill att de flyttar isär och för två veckor sedan dog katten.  Söker för sjukskrivning då hon känner att det är mycket just nu och hon orkar inte riktigt. Varit hemma i 8 dagar.

18  Vad är friskt och vad är sjukt?  Vissa besök tar tid men det kan vara besparande i längden.  Samtalskontakt?  FaR

19  Att känna sig nöjd med sjukintygen  Juridiskt dokument  Se över problemen på hemmaplan, vad kan man göra för att arbetet med sjukskrivning skall fungera bättre ?

20


Ladda ner ppt "Doktorns dilemma.  Mycket att skriva, formuleringar, tid  Risk för att bli pressad/manipulerad  Arbetsförmågebedömning? Funktionsnedsättning?  Gäller."

Liknande presentationer


Google-annonser