Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

GULDKVISTARNA. HANS NILSAGÅRD STOCKHOLM Det finns en djungel där ute. Den kallas ”inter- nationella förhandlingar”. Hans Nilsagårds insatser där, för.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "GULDKVISTARNA. HANS NILSAGÅRD STOCKHOLM Det finns en djungel där ute. Den kallas ”inter- nationella förhandlingar”. Hans Nilsagårds insatser där, för."— Presentationens avskrift:

1 GULDKVISTARNA

2 HANS NILSAGÅRD STOCKHOLM Det finns en djungel där ute. Den kallas ”inter- nationella förhandlingar”. Hans Nilsagårds insatser där, för att sprida nordisk skoglig klokskap kring hushållningen med skog- arna, är beundransvärda. För till slut påverkar de tröga internationella förhandlingarna naturligtvis även oss med kraft. Vare sig det blir framgångar eller bakslag. Hans insatser ger oss hopp.

3 HENRIK TELEMAN VIRSERUM SMÅLAND Henrik Teleman förmedlar sin kärlek till skogen, till trä och till skogens människor på ett mycket starkt sätt, och till många. Han förmedlar känslan genom att engagera, genom sin konst och som ledare för Virserums konsthall. Att kunna kommunicera skogens alla värden och alla möjligheter – möjligheter för landet och för den enskilda människan: Det är stort! Och det leder till en bättre värld, där skogarna tas tillvara.

4 MARIA NORRFALK DALARNA Maria Norrfalk är en väl känd profil i skogsbruket. Som generaldirektör på Skogsstyrelsen har hon fört ut en ny skogspolitik och som generaldirektör på Sida har hon lett Sveriges kamp mot fattigdomen i världen. Men hon verkar också från en lång rad andra platt- formar, som akademier, ideella föreningar, forsknings- stiftelser och offentliga utredningar – och som landshövding i Dalarna. Från dessa många platt- formar – även utanför skogsbruket – har hon aktivt drivit utvecklingen i skogen de senaste decennierna.

5

6 GUNNAR SUNDBLADS KOMPETENSUTVECKLINGSPRIS

7 ANNA SVEDBERG INDUSTRIDOKTORAND, KTH OCH PROCESSUM Anna Svedbergs forskning handlar om sambandet mellan retention och formation vid tillverkning av papper. Med dagens kunskaper och system råder ett negativt samband mellan önskad hög retention av fyllmedel i papperet och önskad god formation. Anna Svedberg har visat att detta samband kan brytas, vilket är ett banbrytande framsteg. Med denna kunskap kommer man att kunna tillverka förpackningspapper/kartong med ökad styrka, samt tryck- papper med högre fyllmedels- halter, vilket tillsammans leder till avsevärda kostnadsbespar- ingar för svensk skogsindustri. Den praktiska tillämpningen av dessa resultat kommer snart att publiceras.


Ladda ner ppt "GULDKVISTARNA. HANS NILSAGÅRD STOCKHOLM Det finns en djungel där ute. Den kallas ”inter- nationella förhandlingar”. Hans Nilsagårds insatser där, för."

Liknande presentationer


Google-annonser