Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LÄRA FÖR ATT LEVA. DOGFÖRALLADOGFÖRALLA JESUS KORSET – Jesus utplånade vår skuld Vad säger korsets budskap till oss? Vad hände? Hur ser du på kopplingen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LÄRA FÖR ATT LEVA. DOGFÖRALLADOGFÖRALLA JESUS KORSET – Jesus utplånade vår skuld Vad säger korsets budskap till oss? Vad hände? Hur ser du på kopplingen."— Presentationens avskrift:

1 LÄRA FÖR ATT LEVA

2 DOGFÖRALLADOGFÖRALLA JESUS

3 KORSET – Jesus utplånade vår skuld Vad säger korsets budskap till oss? Vad hände? Hur ser du på kopplingen mellan Korset och Uppståndelsen? Varför är viktigt att vi får tag i korsets budskap?

4 KORSET – Jesus utplånade vår skuld 1 Korinthierbrevet 1:18 ”Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.” 1 Korinthierbrevet 2:1–2 ” 1 När jag kom till er, bröder, var det inte med stor vältalighet eller hög visdom som jag predikade Guds hemlighet för er. 2 Jag hade nämligen bestämt mig för, när jag var hos er, att inte veta av något annat än Jesus Kristus och honom som korsfäst.”

5 KORSET – Jesus utplånade vår skuld KORSET – som en styggelse KORSET – som en vulgär symbol KORSET – det upp- och nervända korset (djävulssymbol) KORSET – krucifixet eller det tomma korset? (fullbordat) KORSET – säger: ”såg inte ut så”. Det som hände där är viktigast! Korset är tyvärr förringat i många evangeliska kyrkor idag, då man missar varför vi kan bli frälsta och helade! Korset är tyvärr förringat i många evangeliska kyrkor idag, då man missar varför vi kan bli frälsta och helade! OBS! Frälsningen är mer än att följa en förebild. Frälsningen finns bara i det Jesus gjort på korset! OBS! Frälsningen är mer än att följa en förebild. Frälsningen finns bara i det Jesus gjort på korset!

6 KORSET – Jesus utplånade vår skuld 1 Kor.1:18-25 1 Kor.2:1-2 Korset talar om hur Gud betalade vår skuld, en dårskap för dem som går förlorade, men för oss … Gal.6:14 Enda berömmelsen: Världen är korsfäst för mig och jag för världen! Ef.2:16 Genom Jesu död på korset är vi försonade. Kol.1:19-23 Alla är försonade genom blodet på korset – lev i det! Jesu lidande och död är priset vi kostade! Kol.2:13-15 Vårt ”skuldebrev” är fastspikat på korset, vi är fria! Matt.7:13-14 Det finns bara en port och väg till Livet, gå den Apg.4:12 Det finns bara En (1) genom vilken vi kan bli …

7 KORSET – Jesus utplånade vår skuld Rom.5:7-8Korset = Guds bevis på sin kärlek till oss! Kol.2:14-15Korset befriar den som vill ifrån syndaskulden 1 Pet.2:24 Jes.53:3-6 1 Kor.15:3-5 Jes.53:5Korset = helandet från våra sjukdomar Gud älskar oss och bevisar det för oss… Vår synd tog Jesus på sig och bar det upp på korset Jesus HAR botat oss genom döden och uppståndelsen Evangeliet har INTE en gräns mellan frälsning från synd och Guds helande som VI ofta har! Fil.3:10 Korset = Att bli lik Jesus i en död som Hans Rom.6:3-4 Vi är genom dopet döpta till Jesu död 1 Kor.11:26 Förkunna Herrens död (seger) tills Han…


Ladda ner ppt "LÄRA FÖR ATT LEVA. DOGFÖRALLADOGFÖRALLA JESUS KORSET – Jesus utplånade vår skuld Vad säger korsets budskap till oss? Vad hände? Hur ser du på kopplingen."

Liknande presentationer


Google-annonser