Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HELA DU KRUKMAKARENS HUS, FRÄLSNINGSARMÉ N VISBY.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HELA DU KRUKMAKARENS HUS, FRÄLSNINGSARMÉ N VISBY."— Presentationens avskrift:

1 HELA DU KRUKMAKARENS HUS, FRÄLSNINGSARMÉ N VISBY

2 VEM VÄNDER VI OSS TILL? Personermedlångvarigproblematikav psykosomatisk karaktär, tex kronisk värk, fibromyalgi, utmattningssyndrom,därövrigarehabiliterande insatserframståttsomotillräckliga eller resultatlösa.

3 DET VI ERBJUDER ÄR: Personlig handledare som följer personen genom hela projekttiden Personlig handledare som följer personen genom hela projekttiden Terapeutiska samtal Terapeutiska samtal Livsnära samtal i grupp Livsnära samtal i grupp Lätta rörelseprogram & avslappningsövningar Lätta rörelseprogram & avslappningsövningar Allt är individuellt men vi beräknar 2 tillfällen/v till en början, med ev. utökning till 3/v. Allt är individuellt men vi beräknar 2 tillfällen/v till en början, med ev. utökning till 3/v.

4 Vårdteam/läkare utser presumtiva deltagare utifrån lämplighet och motivation Vårdteam/läkare utser presumtiva deltagare utifrån lämplighet och motivation Reko ansvarar för att informera dessa och fråga om intresse och motivation Reko ansvarar för att informera dessa och fråga om intresse och motivation INSKRIVNINGSRUTIN

5 FÖRSTA VECKAN... Inskrivningssamtal (inkl. intern samtyckesblankett) med utvärdering utifrån Hälsoblomman och EQ-5D Inskrivningssamtal (inkl. intern samtyckesblankett) med utvärdering utifrån Hälsoblomman och EQ-5D Kartläggningsmöte, med en första plan för behandling/program kommande veckor. Kartläggningsmöte, med en första plan för behandling/program kommande veckor. Skriftlig överenskommelse med deltagaren avseende behandlingens stuktur och rimliga mål Skriftlig överenskommelse med deltagaren avseende behandlingens stuktur och rimliga mål

6 FEM UTVECKLINGSOMRÅDEN,

7 Vi är glada att få samarbeta med Origo Resurs som är en ideell förening som jobbat med arbetsrehabilitering sedan 2003. Origo Resurs står bakom Hälsoblomman och materialet för samtalsgrupper och de presenterar sig så här: "Med en helhetssyn på livet vill vi främja människors hälsa både fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt utifrån hennes egna förutsättningar och i hennes eget sammanhang."

8 LIVSNÄRA SAMTAL I GRUPP Självkänsla och självförtroende Självkänsla och självförtroende Konsten att få vänner Konsten att få vänner Se dina talanger och resurser Se dina talanger och resurser Vårda kroppen Vårda kroppen Gränssättning Gränssättning Bli vän med dina tankar och känslor Bli vän med dina tankar och känslor

9 SAMTALSKURSEN Förändra sitt liv till det bättre, inte så som and­ra tycker att jag borde leva, utan så som jag själv skulle vilja ha det.

10 HITTA TILLBAKA TILL LIVET...

11 VAD HAR KRUKMAKARENS HUS SOM INTE REDAN FINNS I BEFINTLIGA VERKSAMHETER/PROJEKT? En och samma handledare följer och fångar upp personens hela vardagsverklighet genom projekttiden. En och samma handledare följer och fångar upp personens hela vardagsverklighet genom projekttiden. Vi är ingen myndighet, och har ett hus med en trygg och harmonisk atmosfär. Vi är ingen myndighet, och har ett hus med en trygg och harmonisk atmosfär. Det som kanske utmärker oss mest är vårt förhållningssätt som vilar på den kristna värdegrunden; Att människovärdet förändras inte oavsett omständighet, det finns en tanke med varje människa! Det som kanske utmärker oss mest är vårt förhållningssätt som vilar på den kristna värdegrunden; Att människovärdet förändras inte oavsett omständighet, det finns en tanke med varje människa!


Ladda ner ppt "HELA DU KRUKMAKARENS HUS, FRÄLSNINGSARMÉ N VISBY."

Liknande presentationer


Google-annonser