Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation."— Presentationens avskrift:

1 Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation.

2 Specifik avsändare För att lägga in en ny logotyp med specifik avsändare välj logo i PNG format från logotyp paketet som du kan få av studion@slu.se eller på medarbetarwebben.studion@slu.se Montera in logotypen i din PPT-presentation och sen högerklicka på den och välj ”Formatera bild…” Fyll den med vitt färg för att täcka den tidigare logotypen och placera sedan upp den i vänstra hörnet.

3 Skapa ny bild För att skapa en ny bild trycker du på knappen ”Ny bild” För att välja layout på bilden trycker du på pilen för att se alternativ eller markerar den bild du vill ändra och tryck på ”Layout” Börja med en ”Start” layout för första sidan och sedan någon av de följande sidor som du ser till höger i bilden.

4 Mellanrubriker Använd mellanrubriker för att bryta av din presentation och skapa variation och kapitel. Det gör lyssnaren mer vaken och lyfter budskapet inför kommande bild sidor.

5 Planera din presentation Planera innehållet i din presentation noggrant och ha inte med för mycket på varje bild. Det underlättar för åhöraren om du delar upp din presentation på fler bilder och använder mellanrubriker. Tryck inte in för mycket information på varje bild. Det är rekommenderat att använda max1- 6 st punkter/objekt på varje bild. (varje textrad/punkt är 1 objekt)

6 Färger är roligt Använd SLU:s färgpalett! Du kan ändra färg på: Punkter – Se bild till höger (Definiera ny punkt) Text Rutor – Se bild till höger (Formatera) Diagram Figurer Bilder Färgerna ligger inlagda i mallen och kan användas till alla funktioner som berör färg i Powerpoint

7 Redo att börja! Mer hjälp och stöd hittar du på medarbetarwebben. https://internt.slu.se/sv/stod-och- service/kommunikation/tryckt-material- och-profilprodukter/mallar/ Du kan också vända dig till Kommunikationsavdelningen för design frågor studion@slu.sestudion@slu.se Eller till It-stöd för tekniska frågor. It-stod@slu.se

8

9


Ladda ner ppt "Tips och tricks! VIKTIGT!!! Läs tips sidorna innan du börjar med din presentation."

Liknande presentationer


Google-annonser