Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Elisabeth, civilingenjör i industriell ekonomi: ”Jag läste internationellt naturvetenskapligt program på gymnasiet. Jag valde programmet eftersom jag alltid.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Elisabeth, civilingenjör i industriell ekonomi: ”Jag läste internationellt naturvetenskapligt program på gymnasiet. Jag valde programmet eftersom jag alltid."— Presentationens avskrift:

1 Elisabeth, civilingenjör i industriell ekonomi: ”Jag läste internationellt naturvetenskapligt program på gymnasiet. Jag valde programmet eftersom jag alltid har varit intresserad av att lära mig språk. Det internationella programmet inkluderade kurser i många olika språk. Det ingick dessutom en fyraveckorspraktik i utlandet som jag spenderade i New York. Direkt efter gymnasiet åkte jag till Paris för att studera franska i fyra månader. Jag valde att åka till Paris för att förbättra min franska men också för att få ett miljöombyte. I Paris lärde jag mig mycket, inte bara franska utan även att leva på egen hand i ett främmande land.

2 Ett år efter att jag hade tagit studenten började jag läsa till civilingenjör i industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola. Jag valde industriell ekonomi eftersom det verkligen är en utbildning som ger både teknisk och ekonomisk kompetens. Många civilingenjörer i industriell ekonomi jobbar i gränslandet mellan teknik och ekonomi, till exempel som projektledare på ett industriföretag. Själv valde jag att läsa en inriktning mot finansiering och risk som innebar kurser i matematisk statistik och finansiell ekonomi. Det är ett ganska högt tempo på civilingenjörsutbildningen och till en början var jag lite tveksam om jag verkligen hade valt rätt. Såhär i efterhand är jag absolut nöjd med mitt val.

3 Jag läste sista året på min civilingenjörsutbildning i Montreal via ett studentutbyte. Där trivdes jag så bra att jag bestämde mig för att stanna och skriva mitt examensarbete i Montreal. Efter examensarbetet blev jag erbjuden en tjänst som riskanalytiker. Montreal är en tvåspråkig stad där de flesta tjänster kräver att man talar både engelska och franska flytande. På mitt jobb använder jag både engelska och franska dagligen. Som svensk kan det vara krångligt att få en anställning i Kanada eftersom man behöver arbetstillstånd för att få lov att arbeta. Utan arbetstillstånd är det i princip omöjligt att få jobb om man inte råkar ha några bra kontakter. För att passa som ingenjör behöver du tycka att det är roligt att lösa problem och jobba med projekt. Ingenjör passar någon som är nyfiken, idérik, tycker om utmaningar och har ett logiskt tänkande.”


Ladda ner ppt "Elisabeth, civilingenjör i industriell ekonomi: ”Jag läste internationellt naturvetenskapligt program på gymnasiet. Jag valde programmet eftersom jag alltid."

Liknande presentationer


Google-annonser