Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ledtråd: Kan gå upp i rök!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ledtråd: Kan gå upp i rök!"— Presentationens avskrift:

1 Ledtråd: Kan gå upp i rök!
G.O.T.D nr /17 Ledtråd: Kan gå upp i rök!

2 Det började som ett gameboy-spel i Japan
Pokémon betyder pocket-monster. Pokémon uppfanns av Satoshi Tajiri 1996. Satoshi Tajiri är en japansk speldesigner. Satoshi Tajiri föddes 1965.

3 Satoshis stora intresse som barn var att samla insekter i skogen och på ängarna som fanns runt hans hus. Hans andra stora intresse var TV-spel. 1991 fick han drömjobbet som TV-spels designer på Nintendo. Den mest kända pokémon är Pikachu.

4 Det finns idag 722 olika pokémon.
Pokémon började som anime som är en japansk teknad serie. Serien har sänts sedan slutet av 90-talet i Japan. I Sverige började serien sändas år 2000.

5 Det har gjorts 19 pokémon-filmer.
Det finns idag pokémonspel till Game Boy, Nintendo 64, Nintendo DS, GameCube, Wii och Wii U. Pokémon finns även som samlarkortspel. Spelet kallas för TCG (trading card game).

6 Förutom alla spel och samlarkort finns det
även massor av leksaker och gosedjur i form av olika pokémon. Pokémon är indelade i olika kategorier: eld, vatten, elektricitet, drake, flygande, gift, gräs, insekter, is, mark, mörker, normal, psykisk, spöke, sten, kamp, stål, vatten, älva.

7 Grundiden med pokémon går ut på att man ska bli den störste pokémontränaren och fånga in och registrera alla pokémon i sin pokédex. Man kan också kämpa mot andra tränare med sina pokémon. Man fångar sina pokémon med hjälp av pokébollar.

8 Den senaste trenden är pokémon go som just nu sprids över världen och på rekordtid har fångat miljontals spelare. Här spelar man med sin smartphone och fångar pokémon med sin kamera där de integreras i vår närmiljö.

9 Sammanfattning: Pokémon har funnits sedan 1996.
Pokémon uppfanns av Satoshi Tajiri. Det finns 722 olika pokémon. Mest kända pokémon är Pikachu. Man fångar sina pokémon med en pokéboll. Det finns tv-spel, samlarkort, filmer, tv- serier och leksaker med pokémon. Senaste trenden är pokémon go som blivit en mångmiljon-succé. Viktigt att vara försiktig i trafiken!

10


Ladda ner ppt "Ledtråd: Kan gå upp i rök!"

Liknande presentationer


Google-annonser