Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till en ny hockeysäsong Njurunda Sportklubb Uppdaterad 12-09-15.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till en ny hockeysäsong Njurunda Sportklubb Uppdaterad 12-09-15."— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till en ny hockeysäsong Njurunda Sportklubb www.nsk.nu Uppdaterad 12-09-15

2 Njurunda Sportklubb Vi vill börja med att hälsa ert/ditt barn och familj välkommen till vår förening. Vårt mål är att kunna tillgodose dina mål och förväntningar på bästa sätt. Verksamheten ska kännetecknas av en öppenhet där våra barn och ungdomar skall utvecklas och stå i centrum. Vi bedriver en attraktiv och inspirerande idrottsverksamhet. Så välkommen mot nya mål och visioner tillsammans med oss i Njurunda Sportklubb.

3 1971 var året då Njurunda SK bildades och resan började. Drömmar och visioner om idrott för barn tog sin form, för flickor som pojkar. Som vi alla vet så går allt i livet upp och ner så detta har varit en resa med många händelser, både positiva och mindre positiva. 1986 invigde Njurunda SK föreningens ishall, innan dess hade man spelat på naturis, i med- och motgång med vädrets makter som insats. Historien om Njurunda sportklubb

4 Vi äger vår förening, vi äger vår ishall. Vilket betyder att du och jag är Njurunda SK. Vi har ett gemensamt ansvar för föreningen och dess utveckling. Så kritiserar du föreningen så kritiserar du dig själv. Klagar du, så klagar du på dig själv. Sparkar och slår du. så slår du dig själv. VI ÄR TILLSAMMANS NSK. Vi bygger drömmar och visioner tillsammans i vår förening.

5 Att äga något innebär ansvar… Vi har köpt ishallen, så vi äger den själva. Vi har därför stora utgifter som ska betalas. Det är t.ex. el, vatten, försäkringar, lån, personal. drift och underhåll. Nyproduktion av omklädningsrum, cafeteria, gym, förråd, utemiljö m.m. Det är därför viktigt att vi alla förstår att vi gör detta till oss själva, våra barn och ungdomar. Kanske ev. en vacker dag ska våra barnbarn få tillbringa sin fritid i NSK. Föreningen ska alltid eftersträva att ha en god ekonomi. Förutsättningen för detta är att samtliga är medveten om behovet av ideellt arbete. Hela verksamheten inom föreningen bygger på ett stort engagemang och ansvar av ideella krafter från föräldrar, ledare och medlemmar.

6 Att vara medlem i Njurunda SK Föreningens verksamhet bygger på din, andra föräldrars, ledare och anhörigas ideella insatser, utan er arbetsinsats skulle föreningen inte fungera. Men det kan vara svårt att veta vad som förväntas av mig som förälder, ledare och aktiv. Verksamheten i en förening är rullande 12 månader per år, kostnader och utgifter kommer även de månader som du och ditt barn inte är aktiva. Ni kanske är aktiv i en annan förening under en annan tid på året, men vår förening måste fungera och överleva året runt. Det är inte lätt att veta vad som förväntas av dig som förälder/medlem. Vad skall jag sälja, vad skall jag göra etc. Såväl spelare, ledare och föräldrar deltar i arbetsinsatser som föreningen ordnar. Vi har några årliga uppdrag som kommer år från år. Vi har därför tagit fram detta för att kunna hjälpa er alla lite på vägen.

7 En viktig fråga för att man skall kunna få en större förståelse om vad vi pratar om, Njurunda har även ett aktiebolag som äger och förvaltar våra anläggningar. Aktiebolaget ägs av Njurunda sportklubb = du och jag. Njurunda SK som förening omsätter idag ca 5-6 miljoner. Vi har kostnader för el, vatten, försäkringar, personal, drift och underhåll, byggnationer, reparationer av våra befintliga byggnader. Underhåll av ishallen, 1 uterink, 2 st. fotbollsanläggningar med gräsplaner, 2 st. grusplaner för fotboll /fys. och lek. I Njurunda sportklubb bedriver vi ishockey och fotboll. Detta innebär att vi måste samordna resurser inom två helt olika sporter som har olika behov både utrymmesmässigt och ekonomiskt. Ofta är det så att barnen spelar både ishockey och fotboll, vilket betyder att vi jobbar gemensamt i en förening. Därigenom är vi inte fler medlemmar men däremot har vi kostnader för två sporter för samma individ. Vad kostar det att driva Njurunda Sportklubb?

8 Hur får vi in pengar till föreningen? Ca 1 miljon kronor är bidrag som vi får från Kommunen. Resten kommer från medlemsavgifter, träningsavgifter, försäljning av våra produkter, lotterier, övrig försäljning och aktiviteter. Försäljning från vår cafeteria. Reklam & sponsring. Vi har haft förmånen att genom åren fått sälja Z-produkter, kepsar, tröjor, mössor och halsdukar. Samt även några Modin produkter. Vi arrangerar årligen föreningens största aktivitet, Sista April. Då säljer vi mopedlotten (högsta vinst en EU moped och massor av andra fina priser), här hjälps alla lag åt att samla in bra priser. Vi har öppet på kvällen med majbrasa, försäljning av fika, lotterier, aktiviteter inne i ishallen.

9 Hur får vi in pengar till föreningen? Moped lotteriet: En av föreningens största inkomstkällor. Alla lag skall redovisa in minst 2-3 priser av ett värde på ca: 500 kr till 5000 kr st. Ca 10-15 st lotter på aktivt barn/ungdom. Säljs under tiden: Mars- April. Sista April: Varje lag har ett eget ansvarsområde. Alla jobbar in priser till kvällens aktiviteter, sponsorer på bl.a. hamburgare m.m. Arbetsfördelning görs av ansvarige i respektive lag. Marknadssektionen planerar aktiviteten. Cuper: Cup generalen i föreningen planerar & fastställer datum. Lagen arrangerar 1cup per säsong. Cafeterian: Arbetsplikt 3-4 pass per säsong och barn/ungdom samt vid de tillfällen det egna laget anordnar cup eller på annat sätt deltar i aktiviteter som kräver extra bemanning, utöver cafeterians ordinarie öppettider. Julmarknaden: 1a året föreningen arrangerade detta var 2010 och det blev början på något nytt och uppskattades i och runt Njurunda. Varje lag får en arbetsplikt/station. Lotteri/Häften: Säljes 1-2 ggr per år. Lag aktiviteter: Planeras utifrån det egna laget och presenteras i början på säsongen.

10 Hur får vi in pengar till föreningen? Njurunda Bauer Hockey Camp: Varje år arrangerar föreningen en sommarhockeyskola. Skolan är en omtyckt och välbesökt av såväl egna som spelare från andra klubbar. Varje år får vi även besök av spelare från elitserien/NHL. Sommarhockeyskolan finansierar kostnaden för att ha is från början på augusti tills det att kommun tiderna ska börja gälla (runt 20:e september). www.njurundahockeycamp.se

11 Medlems- och träningsavgift 15/16

12 Fondering 15/16

13 Vad förväntas av familjerna med barn och ungdomar som ska vara med i Njurundas ishockeyförening Att medlems och träningsavgiften skall betalas senast 30/9 och utan krav och påminnelser. Att hjälpa till med arbetsinsatser som föreningen eller laget blir ålagda under verksamhetsåret. ”Planerings kalender presenteras” Att ha barn/ungdomar i vår förening innebär att du som förälder också är aktiv, det minsta är att du alltid ska vara bered på att ställa upp. Med andra ord, vi vill ha en aktiv läktare på träning och match.

14 Njurunda SK - Lagblomma Lag XX LagledareHuvudtränareAss. tränareMaterialareMarknadssektionCupansvarigBygg & PlanWebansvarig”Sunes” ansvarigEkonomi

15 Vad förväntas av familjerna med barn och ungdomar som ska vara med i Njurundas ishockeyförening. Njurunda SK:s Lagblomma= för att laget och föreningen skall kunna drivas runt. Har inte laget en fungerande organisation (Blomman) är laget inte berättigat till fullt antal istider per åldersgrupp och vecka. * Lagledare/ekonomisk ansvarig för laget. * Huvudtränare och ass tränare * Materialare * Bygg & Plan = 2-3 st per lag, allt-i-allo som rör anläggningen.

16 * Lagledare/ekonomisk ansvarig för laget. * Huvudtränare och ass tränare * Materialare * Bygg & Plan = 2-3 st per lag, allt-i-allo som rör anläggningen. * Cafeteria ansvarig: Planerar lagets arbetsplikt i Cafeterian. Har kontakt med föreningens huvudansvarige. *Marknads representant : Kan gärna vara 2-3 st., då detta är föreningens viktigaste inkomst kanal. * Lotteri/försäljningsansvarig. * Cup ansvarig: Jobbar med lagets cup arrangemang på hemmaplan. Stämmer av med föreningens cup general. Ev. vara behjälplig med att hitta & planera cuper som laget vill åka på under säsongen. * Njurunda SK:s julmarknad började vi med år 2010 och jobbar vidare med att utveckla den till en trevlig och mysig julmarknad. År 2011 flyttade vi in den till centrala Njurundabommen, där vi kan samarbeta med näringslivet. * Njurunda Bauer Hockey Camp: Varje lag tilldelas en dag att hjälpa till på under veckan. Lagen hjälper till i cafeterian/serveringen med försäljning och servering av lunch/mellanmål/middag till barnen som är med på sommarhockeyskolan.

17 Njurunda SK - Hockeysektion Ordförande : Stefan Myhrgren Ekonomi (vakant) Kassör ? Lagledar & Föräldrautb. Vakant Materialansv. Pelle Westin Utbildnings- ansvarig Johan Uhlin Cupansvarig Rekrytering (Barn TKH) Peter Wallström Isschema Johan Uhlin NBHC Kjell Wahlberg Stefan Myhrgren Sport U15-TKH Peter Fahlgren Sport A-lag -J18 Stefan Myhrgren (Magnus Swhan) Vice ordf. Erik Abrahamsson


Ladda ner ppt "Välkommen till en ny hockeysäsong Njurunda Sportklubb Uppdaterad 12-09-15."

Liknande presentationer


Google-annonser