Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Undersökning JULMUST Spendrups Bryggeri 2007-09-19.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Undersökning JULMUST Spendrups Bryggeri 2007-09-19."— Presentationens avskrift:

1 Undersökning JULMUST Spendrups Bryggeri 2007-09-19

2 Informationen har samlats in genom 446 intervjuer i Intermetras onlinepanel PanelWizard. Undersökningen har skickats ut till ett nationellt representativt urval i åldrarna mellan 16-70 år. Undersökningen genomfördes under sommaren 2007. Metod

3 Hur ofta dricker och köper du julmust under julen? BAS: samtliga svarande n=509 Med "julen" menar vi mellan första advent och trettonhelgen. Dessa personer har automatiskt screenats ut ur undersökningen.

4 Vem eller vilka i ditt hushåll dricker julmust? Både barn och vuxna dricker julmust bland alla konsumenttyper.

5 När du tänker på julmust, vad tycker du då är bra eller positivt med julmust? ÖPPNA SVAR ”Bubbligt, festligt, juligt. Ett bra alternativ till annan läsk som man dricker resten av året.” ”Bra måltidsdryck, inte för söt.” ”Den första julmusten ger en extremt stark julkänsla.” ”Den annorlunda smaken, den får minnen att uppstå från tidigare högtider till skillnad från vanlig coca-cola som dricks till vardags.” ”Den goda smaken som passar så bra till julmat.” ”Den passar till all julmat och är ett jättebra alkoholfritt alternativ.” ”Det hör julen till, man har druckit julmust sen man var liten. Ingen jul utan julmust.” ”Det är en fin svensk jultradition.” ”Julmust i butiken är som den första snön (fast säkrare).”

6 Vid vilket/ vilka tillfälle/n dricker du julmust? ”Alla middagar/ luncher under julen”, ”istället för CocaCola”, ”till pepparkakorna”, ”när som helst”, etc. ! Gemensamt för alla grupper av konsumenter är julmusten på julbordet. De som dricker mycket julmust dricker i större utsträckning även till annat än julbordet.

7 Vid vilket/ vilka tillfälle/n dricker du julmust? (Uppdelat på ålder) ”Alla middagar/ luncher under julen”, ”istället för CocaCola”, ”till pepparkakorna”, ”när som helst”, etc. ! Gemensamt för alla grupper av konsumenter är julmusten på julbordet. De yngre åldersgrupperna dricker i större utsträckning även till annat än julbordet.

8 Vid vilket/ vilka tillfälle/n dricker du julmust? Exempel på öppna svar "Så fort den kommer in i butikerna till dess att den "reas" ut efter nyår.“ "Jag byter ut Coke mot julmust så länge det finns att köpa.“ "Jag sparar den ända tills påsken“ "Vid alla måltider från första advent till tjugondag Knut" "När vi bodde i Lissabon åkte vi 120 mil till Madrid och tillbaka igen för att få tag på julmust. Vi köpte upp hela Ikeas lager..."

9 Vad smakar julmusten gott till? ”Det mesta…”, ”clementiner”, ”lutfisk”, ”skinksmörgås”, etc.

10 Vad smakar julmusten gott till? (Uppdelat på ålder) ”Det mesta…”, ”clementiner”, ”lutfisk”, ”skinksmörgås”, etc.

11 Vad smakar julmusten gott till? Exempel på öppna svar ”Bäst är när skinkan är nygriljerad och man äter en skiva fortfarande varm på knäckebröd och dricker ett glas kall julmust.” "Till frukost/kvällsmål med skinkmacka under juldagarna.“ ”Barndomens jullovsmorgnar med julmust och skinkmacka med stark senap, mums!” ”När som helst kan jag dricka julmust och nästan till vilken maträtt som helst.” ” Lutfisk och julmust är ett måste på juldagen” ”Clementiner och julmust. Mums” ”Det är gott till den salta och feta julmaten.”


Ladda ner ppt "Undersökning JULMUST Spendrups Bryggeri 2007-09-19."

Liknande presentationer


Google-annonser