Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PESACH Pesach betyder att gå förbi och syftar på när dödsängeln passerade de hus som vars dörrposter var målade med blod från ett slaktat lamm.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PESACH Pesach betyder att gå förbi och syftar på när dödsängeln passerade de hus som vars dörrposter var målade med blod från ett slaktat lamm."— Presentationens avskrift:

1

2 PESACH Pesach betyder att gå förbi och syftar på när dödsängeln passerade de hus som vars dörrposter var målade med blod från ett slaktat lamm.

3 När är pesach Pesach är när den kristna påsken är. Pesach är den judiska påsken.

4 Hur firas pesach Dom äter ojäst bröd, persilja doppat i saltvatten, pepparrot, stekt kyckling, en röra av vin, äpplen och nötter. Alla olika maträtterna symboliserar olika saker. Efter maten så letar barnen efter Afikoman, den sista biten osyrat bröd som är gömd någonstans i huset. Länken till bilden stog på ett anat språk Men jag fick använda bilden.

5 Jämförelse med någon annan högtid Det finns stora likheter mellan pesach och den kristna påsken. De är i samma månad, man äter en stor middag och letar efter påskägg eller afikoman.


Ladda ner ppt "PESACH Pesach betyder att gå förbi och syftar på när dödsängeln passerade de hus som vars dörrposter var målade med blod från ett slaktat lamm."

Liknande presentationer


Google-annonser