Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik."— Presentationens avskrift:

1 Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik

2 Har deltagit Göteborgsfontänen Fountain House Stockholm Malmö Fontänhus Falkenbergs Fontänhus Lunds Fontänhus Bryggan Helsingborg Örebro Fontänhus Båstads Fontänhus Nyköpings Fontänhus Medlemmar 66 Anställda 31 Fontänhuset Sköndal Motala Fontänhus

3 Socionomstudenter 152

4 Föreläsningar

5 Exempel på teman ► ► Brukarmedverkan ► ► Makt och jämställdhetsfrågor ► ► Platsers betydelse ► ► Kroppsspråk ► ► Bemötande och förtroende ► ► Ledarskap ► ► Visioner ► ► Återhämtning och socialpsykiatri ► ► Fontänhusideologi

6 Arbete i Fontänhuset

7 Att ta ställning och stå för sin åsikt Värderingsövningar

8 Diskussioner

9 Social samvaro

10 Redovisningar

11 Alla skriver något positivt på varandras ryggar

12

13

14 Teori - praktik

15 ”När jag kom hem och läste i boken så kände jag igen, det var ju det vi gjorde på kursen idag” (student)

16 ”Jag har fått bekräftat att jag har tänkt på många aspekter, som jag hört på föreläsningen, här i Göteborg.” (medlem)

17 ”Att få bolla min egen profession i en mer akademisk/teoretisk miljö ger nya perspektiv på min yrkesroll” (handledare)

18 Stärka Fontänhus

19

20 ► När jag kom till projektveckan så hade jag inte gått igenom Fontänhusskolans folder men lärde mig mer under hela veckan genom att prata med andra fontänare ► Jag har lärt mig att se på verksamheten ur ett annat perspektiv än medlemmens. Svårt att göra det.

21 ”Det var intressant att se hur Fontänhusets verksamhet fungerade. Jag tycker att det finns ett tydligt empowerment och KASAM- perspektiv vilket gör mig väldigt glad och hoppfull. Jag kommer att rekommendera den för människor som jag möter i mitt kommande yrkesliv”(student)

22 ► Stärka medlemmar socialt och/eller i att våga ta steget ut i arbete eller studier

23

24 Om självförtroende ”Ja, det har det ju (förändrats), eftersom … jag vågar ju. Och det stärker mig. Jag kan föra mig, jag behöver inte vara så rädd för saker och ting, vara ute i samhället”

25

26 ► ”Redovisa inför en grupp fick mig att hoppa av Komvux en gång i tiden. Nu tycker jag det gick utmärkt.” ► ”Jag har orkat HELA veckan och klarat av allt det sociala. Vågat vara privat.”

27 Kompetensutveckling för anställda ► öka kunskapsnivån och på så sätt förbättra möjligheter att stödja medlemmar på ett kompetent sätt

28

29 ”Genom att få berätta om vad arbetet som handledare innebär gör även att jag själv ser mitt arbete ur ett annat perspektiv. Detta är otroligt viktigt för min egen utveckling och därmed min kompetens i min yrkesroll”

30 ”Något som gjorde stort intryck på mig var föredraget med Julius. Om handledarens roll. Det kan jag fortfarande tänka på (…) Det var hur viktig handledarens roll är (…) Jag tror att man behöver en sådan här inspiration rätt så ofta”

31 Syfte Påverka ► attityder gentemot människor som drabbats av psykisk ohälsa

32

33 Fördomar; psykisk ohälsa Mina fördomar / föreställningar har utmanats och jag har faktiskt blivit förvånad över min egen förvirring av hur mycket kompetens personer besitter”

34 ”Det som var väldigt bra var att ni inte var tydliga med vem som var handledare och vem som var medlem. Det tyckte jag var jätte-jättebra. Det var sjukt frustrerande men bra. Det är väldigt viktigt att utsätta oss för det, det visar så tydligt hur man kategoriserar och hur man bemöter utifrån vad man anpassar sig till, liksom”

35 Fördomar; psykisk ohälsa ”jag hade för många fördomar helt enkelt! Vi kan göra skillnad, tillsammans !”

36 Syfte Påverka ► attityder och fördomar mot studenter och studier

37 ”Ja, jag hade väl en förutfattad mening att på ett universitet är det på ett visst sätt, lite snobbigare, lite … ja, men nu vet jag hur det egentligen är, man har en förutfattad mening om allt möjligt. Sedan när man kommer dit så märker man att det är inte som man tänkte sig”

38 ► Att bättre förbereda studenterna för deras kommande yrkesliv

39

40 ”Utan tvekan. Nu kan jag luta mig mot den kunskap jag har fått … och när den inte räcker så vet jag att den som sitter mitt emot mig vet allt om sin situation, det är bara att fråga.”

41 ”Framför allt har jag nog lärt mig att i större utsträckning möta människan precis där den är och på sina egna villkor. Det har redan visat sig i mitt arbete. Jag har nog dessutom en helt annan syn på psykisk ohälsa än tidigare. Och så har jag sett hur mycket kärlek, empati och värme gör för välmåendet och det är någonting jag alltid kommer att bära med mig”


Ladda ner ppt "Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik."

Liknande presentationer


Google-annonser