Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skaffa dig krafter utöver det vanliga. På jobbet..

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skaffa dig krafter utöver det vanliga. På jobbet.."— Presentationens avskrift:

1 Skaffa dig krafter utöver det vanliga. På jobbet.

2 Det här är Unionen! Vi är medlemmar i TCO Vi organiserar alla privata tjänstemän Vi har mer än medlemmar Vi finns på arbetsplatser Vi har mer än klubbar Vi finns på 18 regioner i Sverige ”Annorlunda? Vad menar du? Det finns andra som är som jag!.”

3 Juridisk hjälp. Någon att fråga om dina rättigheter Förhandlingshjälp vid tvister Någon som bevakar dina intressen vid omorganisationer och uppsägningar Ingen risk att behöva betala rättegångskostnader – egna eller andras Styrkan från i ryggen ”Superhörsel? Nej, det får man bara migrän av. Då har jag hellre tillgång till juridisk hjälp vid tvister på jobbet.

4 Inkomstförsäkring. Komplement till a-kassan 80% upp till kr/mån Ersättning i 150 dagar, ca 7 månader Kort kvalifikationstid – 12 månader Både när du blir uppsagd och säger upp dig själv Frivilligt tillägg: och 200 dagar ”Kevlarhud låter som ett bra skydd. Men jag tycker det känns tryggare med Unionens inkomstförsäkring”

5 Unionens Studiestöd. Sponsrar din kompetensutveckling Ersätter kurslitteratur och kursavgifter Max kr/termin, kr totalt Vid heltidsstudier och plugg vid sidan om Kvalifikationstid 6 månader Ersättning för pågående termin och retroaktivt 1 år ”Om jag kan bryta upp kassaskåp med händerna? Behövs inte, jag kan få pengar från Unionen om jag går en utbildning.”

6 Kollektivavtal. Villkor som inte står i lagen Löneökningar, övertidsersättning, föräldralön, tjänstepension m.m. Värt i snitt per år Som medlem kan du påverka innehållet Ju fler medlemmar desto bättre villkor kan vi fixa i avtalsrörelsen ”Vad tjänar man egentligen på att kunna flyga? Jag vet inte. Men Unionens kollektivavtal tjänar alla på.”

7 Inflytande på arbetsplatsen. Röntgenblick och tankekraft – på jobbet. Bilda klubb eller utse ombud Arbetsmiljöombud Stöd i MBL och FML Rätt till information och förhandling uppsägningar/omorganisation Stöd och utbildning från regionen ”Om jag kan förflytta saker med tanken? Nej, men med goda argument kan vi få arbetsgivaren att ändra uppfattning.”

8 Karriärtjänster. Karriärplanering via e-post Cv-granskning Cv-play – film till ansökningshandlingarna Digital intervjuträning Yrkesrådgivning i din bransch ”Röntgensyn? Nja, jag vet inte. Själv använder jag Unionens karriärtjänster för att få koll på mina kompetensbehov”

9 Lönecoachning. Kom väl förberedd till lönesamtalet Unionens Marknadslöner – populär webbtjänst Få hjälp att vässa argumenten utifrån kriterierna i löneavtalet Pott och garantier i löneavtalet så att förhandlingarna inte börjar på noll ”Telepati kan vara ett bra sätt att ta reda på vad andra tjänar. Men jag föredrar Unionens lönecoachning.”

10 Medlemsförmåner. 3 första månaderna gratis personförsäkringar i Förenade Liv Medlemsbolån i SEB och Nordea 20% If:s boendeförsäkring (år 1) Medlemslån och medlemsbillån i SEB 15-25% på boende (Choice Hotels, Åre, Selma Spa Sunne och Italien) Tidningsrabatter ”Riktigt feta biceps kan ju vara snyggt. Men en rejält tjock plånbok är stiligare.”

11 Unionen Chef chefsmedlemmar Ombudsman Chef i hela landet Unionens Chefslinje Granskning chefskontrakt & vd-avtal Chefsnätverk och ledarskapskurser Stöd med löne- och utvecklingssamtal Position – vår egen medlemstidning Exklusivt samarbete med IHM ”Om jag strävar efter världsherravälde? Nja, jag är nöjd om jag med Unionen Chefs hjälp blir en bra ledare för mina medarbetare på jobbet.”

12 Unionen Egenföretagare. Skräddarsytt medlemskap Inkomstförsäkring och studiestöd Rådgivning och affärscoachning Avtal 24:s avtalsverktyg Sjukvårdsförsäkring i 3 månader och andra förmånliga försäkringar Tidningen Driva Eget, nyhetsbrevet Min firma ”Visst skulle man hinna mer om man kunde springa snabbare än ljudet. Men jag spar ändå mycket tid i firman tack vare att jag är med i Unionen Egenföretagare.”

13 Unionen Student. För dig som siktar på jobb inom det privata arbetslivet Experthjälp om löner och avtal Seminarier CV-granskning Intervjuträning Litteraturstipendium 100 kr för hela studietiden ”Jag pratar gärna om mina krafter. Ja cv-granskningen, intervjuträningen och lönecoachningen alltså.”

14 Vi bjuder på 3 mån!!! SPARA UPP TILL 675 KR


Ladda ner ppt "Skaffa dig krafter utöver det vanliga. På jobbet.."

Liknande presentationer


Google-annonser