Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tunnelbanerace 2002-10-05 Skärholmen- Gamla stan Tävlande: Lasse Danne Måns Thomas Mårten Johan Anders.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tunnelbanerace 2002-10-05 Skärholmen- Gamla stan Tävlande: Lasse Danne Måns Thomas Mårten Johan Anders."— Presentationens avskrift:

1

2 Tunnelbanerace 2002-10-05 Skärholmen- Gamla stan Tävlande: Lasse Danne Måns Thomas Mårten Johan Anders

3 Skärholmen Startskottet gick i Skärholmen på Douglas Bar. Varierande strategier diskuterades och reglerna finslipades. Thomas körde stenhård taktik från början och drog i sig tre mackor med ett smörpaket på varje. Skulle det verkligen funka? Heatsegern på Douglas togs av Lasse och när vi hade ätit upp dök Anders och Johan upp så vi beslutade att de hade en öl att ta igen längs resan. Andra ölen intogs på Elan pizzeria i Skärholmen. Detta är den ultimata Tunnelbaneracepuben eftersom den ligger inne i stationen, man kan se hur många minuter det är tills nästa tåg går! Heatsegern gick till Anders på rekordtid.

4 Skärholmen Douglas bar Elan Pizzeria

5

6 Sätra I Sätra väntar oss kvällens första överraskning. Alexi’s discobar som ligger på krypavstånd från tunnelbanan! Stort ställe med Storbilds-TV dansgolv och stor bar. Heatsegern gick till Anders som dessutom tog sin extraöl och därmed är ikapp oss övriga.

7

8

9 Bredäng Lumberjack bar blev nästa anhalt. Litet ställe som nästan blev fullt när vi klampade in. Heatsegern togs av Mårten.

10

11

12 Mälarhöjden Här var vi tvungna att fråga spärrvakten om råd och han trodde att Villa Fridhem var det enda som fanns i närheten. Vi traskade dit (detta var nog kvällens ”längst ifrån tunnelbanan”, nästan 300 meter) och stegar in på ett riktigt fint hotell. Vita linnedukar på borden och en servitör dom påstår att vi måste äta för att få beställa något. Efter lite lock och pock ger han sig och vi avnjuter en ”Black money” eftersom han inte har stöl. Heatsegern tas hem av Daniel och Johan lyckas spilla ut en massa öl på den fina duken innan vi drar vidare.

13

14

15 Axelsberg Ett riktigt westernhak (El Bocado) där de får slut på öl i fatet efter att Daniel och Tomas har beställt öl. Detta tar säkert fem minuter att byta ut så försprånget känns ointagligt när vi andra äntligen får in våra öl. Måns tar rast vila på den här stationen och Johan tar in en hot shot vilket inte uppskattas. Mårten tar heatsegern på ren ilska över att fått vänta så länge på sin öl.

16

17

18 Stolt heatvinnare i Axelsberg utanför El Bocado

19 Örnsberg Värsta draget hittills! Pub Diset. Litet ställe men fullt med folk. Tomas provar prata finska med bartendern men han förstår ingenting av vad vi menar. Sedan tömmer han ett ölglas och smäller ner det i bardisken och hävdar att han vunnit. Efter ett litet palaver konstateras att det inte var hans öl utan någons kvarglömda på bardisken. Ungefär samtidigt kommer Daniel ut från toaletten med ett tomt ölglas och påstår sig ha vunnit. Detta enkla trix går naturligtvis ingen av oss på och medan vi försöker komma på lämpligt straff för fuskförsöket tömmer Tomas ett glas till som vi konstaterar kan ha varit hans så han får segern.

20 Ännu en nöjd heatvinnare. Daniels ragg!

21 Våra blickar riktades åt ett helt annat håll än Daniels.

22 ASP-udden Ännu ett överraskande stort ställe som ligger en våning upp och man får åka hiss dit. Det är trubadurkväll och vi är nästan de enda besökarna. Önskemålen haglar över trubaduren som nog uppskattar att vi är där och agerar fanclub. Jag spurtar åt mig en stark ledning men hamnar tyvärr i telefon en stund. När jag återkommer har inte bara de övriga spurtat om mig. Min öl hade dessutom växt på något konstigt sätt( FUSKARE!!!). Bara för att bevisa att fusk inte lönar sig sveper jag min öl och tar hem heatsegern.

23

24 Heatvinnare samt inspelare av allsången.

25

26

27 Liljeholmen Enda stället utan bar! Vi letar och frågar både lokalbefolkningen samt spärrvakt men inget hjälper. Tant Åkes restaurang ser lovande ut men har tyvärr stängt.

28 Hornstull Vi börjar på en liten pizzeria där ägaren kommer fram och frågar om vi är tillräckligt tysta för att ta en öl på hans tomma ställe. Eftersom vi tror att vi kommer att vara för högljudda bestämmer vi oss för att leta upp ett annat ställe. Vi hamnar på ett litet jazzhak enligt Johan men trubaduren är mera vispop inspirerad. Vi är lite osäkra på vem som vann här men det ser ut som jag gör en vinnarpose utanför stället så vi enas om att jag vann va?

29 Bandet Collan får stället att svänga! Mårten, hur bra är skivan egentligen? Jag har inte lyssnat sönder mitt ex iallafall. Johan hamnar ännu länge efter i tävlingen genom att dricka vin.

30

31 Zinkensdamm Hammarby bar & kök blir nästa anhalt på den nu rätt vingliga resan. Daniel lämnar in och åker hem. Vem som vann? Ingen aning. Vi bestämmer oss att korta racet eftersom klockan är mycket och ingen av oss kommer att klara hela vägen. Första stället med entré blir mål bestämmer vi och siktar in oss på Gondolen.

32

33 Mariatorget Vi avviker från tunnelbanefarandet och går från Zinkensdamm till Mariatorget. Ett tappert försök att piggna till och se städade ut hjälper inte, vi kommer inte in På Söderstopet(?) på grund av Thomas små ögon. Detta hindrar oss inte utan vi Knallar över till Dovas istället. Här blir Anders igenkänd av bartendern vilket Leder till att vi förutom varsin öl beställer in en lakritshot i var. Detta är ju precis Vad man behöver i detta läge. Thomas tror dagen efter att han vann här och Eftersom ingen kan säga emot honom tilldelas han heatsegern.

34 Det bittra slutet!

35 Gamla Stan Klockan närmar sig ett och Gondolen stänger innan vi hinner dit. Vi vinglar runt en stund och lyckas till sist bestämma ett sista ställe. Kolingen (Engelen) i Gamla stan. Kön går sakta så Mårten bestämmer sig för att kolla in ett annat ställe han känner till i Gamla Stan. Detta är det sista vi ser av honom, han ringer mig senare och frågar var i Gamla Stan han är eftersom han inte vet själv. Thomas stoppas igen på grund av sina små ögon och när jag börjar försvara att han minsann inte är så full plockas jag ur kön också. Johan, Anders och Måns kommer in men ingen av dem förmår dricka öl längre. Dagen efter lyckas vi enas om att Thomas är den slutgiltiga vinnaren i racet. Han tilldelas den eftertraktade mössan och lovar att komma tillbaka och försvara titeln om det blir tal om det.’ TACK FÖR EN GOD MATCH!


Ladda ner ppt "Tunnelbanerace 2002-10-05 Skärholmen- Gamla stan Tävlande: Lasse Danne Måns Thomas Mårten Johan Anders."

Liknande presentationer


Google-annonser