Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för."— Presentationens avskrift:

1 Hållbar Utveckling

2 Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för våra barn. Hållbar utveckling är att man ska göra sina fotspår på jorden mindre t.ex sortera sina sopor i stället för att slänga dom i naturen. För att få en hållbar utveckling och få energi finns t.ex vindkraftverk som inte tar slut när man använder dom, Vattenkraft som inte heller tar slut och är förnybart som vindkraftverk. Det kallas för förnybara energikällor. För att påverka för att få en hållbar utveckling ska man åka mindre bil och åka mer kollektivtrafik, se till att inte några apparater står på standby och släcka lamporna i rummen man inte är i. Om man måste åka bil så kan man åka el-bilar som går på grön el.

3 Solceller Intresset för de nya energislagen t.ex solceller har ökat kraftigt sedan början av 90-talet och förnybar energi är nu den marknad som har snabbast tillväxt. Med ökande miljöproblem och stigande energipriser blir solenergi allt viktigare för både småhusägare och kommunala och privata fastighetsägare och energibolag. Solenergi vinner i längden och är självklart inom en rad olika användningsområden. Solstrålningen kan användas för att skapa både värme och elektricitet. Det sker med minimal miljöpåverkan.

4 Vindkraftverk

5 Man har under många år utnyttjas vinden för att driva olika arbeten och maskiner. Vindkraftsindustrin växer snabbt. Vindkraft är en förnybar energikälla och den ger 8% av den energi vi använder i dag. I Sverige finns det 3048 vindkraftverk. De är installerade på 5425 MW var. Vindkraften drog igång på allvar i slutet av 70-talet.

6 Sveriges fem viktigaste naturresurser De fem viktigaste naturresurserna är järnmalm, skog, vatten,vind och sol.

7 Av: Ajla, Gustav, Kevin, Noah och Siri

8


Ladda ner ppt "Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för."

Liknande presentationer


Google-annonser