Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Å Åselotte Andersson Iren Hjalte.  Träder i kraft 2016-03-31  Syftet med föreskrifterna är att främja en god arbets- miljö och förebygga risk för ohälsa.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Å Åselotte Andersson Iren Hjalte.  Träder i kraft 2016-03-31  Syftet med föreskrifterna är att främja en god arbets- miljö och förebygga risk för ohälsa."— Presentationens avskrift:

1 å Åselotte Andersson Iren Hjalte

2  Träder i kraft 2016-03-31  Syftet med föreskrifterna är att främja en god arbets- miljö och förebygga risk för ohälsa på grund av organisatoriska och sociala förhållanden i arbetsmiljön.

3  Hur ser cheferna på de nya kraven som ställs.  Vilka kunskaper, resurser och befogenheter har cheferna för att klara av sitt arbetsmiljöansvar.  Hur kan de få positiva effekter i verksamheten.

4  Vad känner du till om den nya föreskriften ”Organisatorisk och social arbetsmiljö” AFS 2015:4?  Hur ser du på att det kommer en ny föreskrift, finns det behov av att stärka upp reglerna kring arbetsmiljön.  Vad är fördelarna med ett förebyggande arbetsmiljöarbete på det här området?  Vad får de nya föreskrifterna för konsekvenser för arbetsgivaren?  Vilket stöd behöver cheferna för att kunna uppfylla de nya kraven? Vilka kunskaper, resurser och befogenheter?  Hur kan det få positiva effekter i verksamheten?  Vad har medarbetaren för ansvar att bidra till en bra arbetsmiljö?  Är det något som saknas i de nya föreskrifterna?

5 Modern Skarp Ändrat fokus Positivt Tolkningar Förebyggande

6 Kunskaper Resurser Befogenheter Behov Implementera

7 På god vägTillsammans Resurser Befogenheter Kunskap Positiva effekter

8 Åselotte Andersson Iren Hjalte Ledarutveckling över gränserna


Ladda ner ppt "Å Åselotte Andersson Iren Hjalte.  Träder i kraft 2016-03-31  Syftet med föreskrifterna är att främja en god arbets- miljö och förebygga risk för ohälsa."

Liknande presentationer


Google-annonser