Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sida 1 God Jul! Vi ska göra en gemensam skidresa till Romme! Nikola kom med den strålande idén att vi på Dipart ska göra fler saker tillsammans, och då.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sida 1 God Jul! Vi ska göra en gemensam skidresa till Romme! Nikola kom med den strålande idén att vi på Dipart ska göra fler saker tillsammans, och då."— Presentationens avskrift:

1 Sida 1 God Jul! Vi ska göra en gemensam skidresa till Romme! Nikola kom med den strålande idén att vi på Dipart ska göra fler saker tillsammans, och då gärna en skidresa. Sagt och gjort, den 20 februari är bokad och då åker alla som vill på en heldag till Romme där ett trettiotal backar väntar. Läs mer på sidan 3. Och du, haka på!

2 Sida 2 VD på Dipart Entreprenad och ansvarig utgivare Monthly 2016 har startat i ett rasande tempo. Det här numret av Monthly blir annorlunda, mycket ren information och betydligt färre reportage. Jag har haft mycket att stå i ett tag, så är det. Monthly har inte fått den tid den förtjänar. Min förhoppning är att du har överseende med att det här numret blir mindre och kanske mest fyllt med ren information. Orsaken är enkel, jag har prioriterat annat helt enkelt. Mats brukar säga till mig ”Jens, du får sänka ribban….” Så det gör vi i det här numret men trots det ska det ut till er. Det finns en del viktiga saker som Ni bör få ta del av och då tänker jag främst på Nicolas härliga engagemang som kommer leda till att många av oss får en härlig dag i skidbackarna. En annan sak jag lovat informera om är möjligheten att ta yrkesbevis för våra så uppskattade Rivare. De gör ett viktigt jobb, är rakt igenom duktiga hantverkare men av olika anledningar har de aldrig kunnat ta yrkesbevis som rivare. Det leder till att de alltid tjänar 12% mindre än oss övriga. Jag vill att alla ska ha yrkesbevis och därmed få samma krav på sig och erhålla samma lön. Så därför kommer det nu information till just de av oss som är rivare, eller som jag egentligen tycker är bättre att säga: Riv och Saneringstekniker. Jag kan väl lite kort också säga att vi har fullt upp överallt och året börjar riktigt bra.

3 Sida 3 Vi drar till fjällen!!.... Eller åtminstone till Romme Alpin som ligger 2,5 tim med buss från Stockholm. I Romme erbjuds skidåkning i 30 nedfarter från två bergstoppar. Det är rejäla backar! Vi åker på en dagsresa lördag den 20 februari med företaget som står för bussresa, lift och hyra av utrustning samt lunch. Det är alltså gratis för oss på Dipart. Avgång från Cityterminalen kl. 06:30. Vi samlas 06.15. Avgång Hemresa kl. 16.15. Framme i sthlm city ca 18.45. Det finns även möjlighet att gå skidskola, anmäl det önskemålet i god tid till Nikola. Blir vi fler än 15 personer så åker vi. Anmälan sker via mail Nikola@dipart.se ellerNikola@dipart.se via telefon/sms 076-010 7250. Ska du hyra utrustning behöver du skicka in uppgifter om längd, vikt och skostorlek. Alla får följa med: Affärsområdeschefer, lärlingar, halta och lytta, vattenbilare, ekonomer, provanställda, projektledare, snickare, rivare, arbetsledare och självklart våra betongare! Vi från redaktionen kommer ha en utsänd på plats i backen! Såhär ser det ut på Romme i skrivande stund, vi har fått live-bilder…. redaktionen längtar redan!

4 Sida 4 Stegräkningstävlingen har börjat komma igång. I skrivande stund har 30 personer på Dipart varit med och skickat in steg. Nu kommer en upptrappning för att nå ännu fler… Från 1 februari startar vi om tävlingen! Nu kommer tävlingen pågå från 1 februari till och med 6 Mars. Vinnarna presenteras på Stormötet den 11 mars. Denna gång kommer antalet steg divideras på ALLA i affärsområdet. Alla affärsområden räknas var för sig och stödenheterna slås ihop. Detta innebär att så många som möjligt behöver vara med och bidra för att AO/enheten ska ha någon chans att vinna. Stegen skickas in veckovis, som vanligt, till Jaqueline och ni får då en uppdatering om rankning. På stormötet kommer vi även att dela ut pris till de 3 som har gått flest steg totalt sedan vi startade v.46 samt ett pris till den arbetsgrupp som har varit outstanding från övriga arbetsgruper. Varför skall Du vara med i detta? Ett fint pris till bästa grupp… Den enhet som gått flest steg dividerat på antal personer i enheten vinner 25. 000 kr till affärsområdet/enhet! De tre personer som individuellt gått flest steg i det vinnande affärsområdet bildar en kommitté som planerar vad ni ska göra med pengarna. Kravet är att det skall vara en aktivitet för alla i gruppen som varit med i tävlingen och det ska gärna vara ”teambuildande”. Förslag på aktiviteter är fiskeresa, paintball, bowling, middag, 5- kamp med mera. Enda kravet är att det är en kul grej!

5 Sida 5 After work SPA på Yasuragi för två personer Ta en helkväll efter jobbet och slappna av ordentligt i den härliga miljön i det japanska badet på Yasuragi. (värde ca 1000) En middag för två med fin vy på Gondolen Gondolen som ligger vid slussen är kända för att ha utsökt mat likväl som en fantastisk utsikt över Stockholm. (värde ca 1000) Fina individuella priser till de personer som är extra dedikerade.. Den person som går flest steg i affärsområdet samt den person som går flest steg bland stödenheterna kommer att få välja mellan ett av dessa två alternativ som pris.

6 Sida 6 Torsdag den 11 feb- Längdskidåkning med Christina Lövald Vi går igenom grundläggande teknik och du får goda tips. All utrustning finns att låna, ta med varma kläder, handduk och lås till skåp. (PT-träning om snö ej finns) Torsdag den 17 mars- långfärdsskridskor En kunnig ledare går igenom grundläggande iskunskap och åkteknik. Utrustning finns att låna. Torsdag 14 april- vi inleder löpträningen inför midnattsloppet!! Löpning och allmänstyrka med Magdalena Bibik. 2016 Vi fortsätter samarbetet med Hellasgården! Tanken med Hellasgården är att det ska vara en oas för alla anställda dit man kan träna i en avslappnad miljö samt även bastubada tillsammans. Än så länge har vi varit en grupp om totalt ca 30 pers. som vid olika tillfällen har provat Hellasgårdens olika evenemang. Nu har vi en årsplanering för 2016 framför oss som vi kommer att köra på. Vi fortsätter träna torsdagar gemensamt för dem som vill, med individuell valfri träning alla dagar i veckan, de datum när vi har planerat in något speciellt med ledare/ instruktör ser du på detta uppslag. Observera att anmälan skall göras till dessa tillfällen senast 1 vecka innan, till jaqueline@dipart.se eller sms till 0707322246.jaqueline@dipart.se För att vi ska kunna planera med rätt utrustning. Anmälan på plats görs i Hellasgårdens kiosk där man säger sitt namn och att man är från Dipart. Det är gratis för alla på Dipart alla dagar i veckan.

7 Sida 7 Några bilder från vår vardag Heta arbeten, den här nödvändiga kursen som det känns som man alltid behöver gå. På bilden är det Åke som rappt och vant släcker branden. Lasse och Ida syns i bakgrunden redo för sin tur. Gunilla, Maria, Marie och Ebbe mitt under en av våra pågående HLR utbildningar. Ebbe var grym, måtte han aldrig behöva visa sina färdigheter. Kenneth och Micke som syns i bakgrunden river för att därefter kunna påbörja färdig- ställandet av vårt nya kontor. Bra att känna till för oss alla Vi är ett företag med 120 anställda. Då är det normalt att det hela tiden pågår någon eller ett par rekryteringar. Idag söker vi följande: Affärsområdet Betong: Platschef, arbetsledare, Affärsområdet Bygg: Servicesnickare, Rivare Stabsenheten kalkyl/Inköp: kalkylator, inköpare Inom någon vecka kommer vi börja annonsera. Tipsa gärna vänner och bekanta som kan vara intresserade.

8 Sida 8 Vi hälsar Jimmie välkommen! Nu är några av vårens datum klara. 18/2 Klaragården 09,00-13,00 Klara Västra kyrkogatan 22B (Endast för kvinnor, män är inte tillåtna att vistas i dessa lokaler, det är kvinnornas fristad) 31/3 Crossroads 08,30-12,00 OBS!! NY ADRESS Tullvaktsvägen 2 Frihamnen (hörnet gärdet / Värta- hamnen) Här behöver vi språkkunniga! Tyska, Franska, italienska och arabiska. Grzegorz och Witali har med stor framgång varit med här och hjälpt till! De är grymma på språk. 22/5 Arbetardag hemma hos Tinne på Ingarö 11,00 - ca 15,30. Här jobbar vi en halvdag med att fixa alla glasögon. Vi tvättar, fejar och mäter styrkan på alla glasögon vi samlat ihop. Sedan paketerar vi ner dem i väskorna inför kommande arbetsdagar. Varmt välkomna att vara med och bidra! Vårt arbete ute på Stockholms härbärgen fortsätter: Vi har sedan 2002 varit ute på härbärgena tillsammans med våra vänner optikerna Gunilla, Tinne och Katta och delat ut glasögon till de som behöver det mest, hemlösa som oftast också är i ett missbruk. Sedan starten har vi hjälpt mer än 5000 personer att få glasögon… Känn på den. Det vi gör är att hjälpa till som assistenter. Alla kan hjälpa till, det är roligt och känns gott i hjärtat. Det sker på arbetstid och ger normal lön. Vill du hjälpa till? Ring Jaqueline 0707-32 22 46. Hon har själv varit ute och kan berätta hur det går till om det känns intressant. Vi är otroligt uppskattade när vi är ute och jobbar med glasögonen…. Äntligen får Evertsson, Jurek och Max som alla lite på halvtid jobbat med lagret avlastning. Jimmie börjar och ska som enda sysselsättning arbeta med att få ordning på vårt lager. Jimmy har förutom att jobba med lager också en utbildning som betongare, vilket kommer att vara värdefullt. Slå gärna Jimmie en signal, hälsa honom välkommen och ta del av hans kunskaper och lär honom om det du jobbar med. Ju mer stöttning han får, ju bättre kommer det fungera. Han nås på 073-598 04 84 eller jimmie.liljebladh@dipart.se Våra Rivare ska kunna få Yrkesbevis Vi har Stockholms, ja antagligen Sveriges, bästa rivare. Alla som jobbar på Bygg vet hur värdefulla de är och vilket viktigt jobb de gör. Tyvärr finns det inte något yrkesbevis som rivare. Vi har, efter en hel del jobb, kunnat lösa det ändå. Se till att du kan redovisa 10 000 timmar (cirka 5 år) genom korrekta arbetsgivarintyg. I intygen ska det stå vad du arbetat med i grova drag. Redovisa detta för Jaqueline så kan hon lösa det hela så du blir fullbetald. Givetvis räknas tiden du varit på Dipart in i sammanställningen. Undrar du över något gällande yrkesbevis, ring Jaqueline.


Ladda ner ppt "Sida 1 God Jul! Vi ska göra en gemensam skidresa till Romme! Nikola kom med den strålande idén att vi på Dipart ska göra fler saker tillsammans, och då."

Liknande presentationer


Google-annonser