Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ekerö IK Välkommen till EIK Hockey Föräldrainformation – Team 04 2012-09-01.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ekerö IK Välkommen till EIK Hockey Föräldrainformation – Team 04 2012-09-01."— Presentationens avskrift:

1 Ekerö IK Välkommen till EIK Hockey Föräldrainformation – Team 04 2012-09-01

2 Agenda Ekerömodellen – Sveriges Gladaste Hockeyförening Grov säsongsplanering 2012/2013 Material Vår organisation runt laget Sponsorpaket

3 Ekerö Modellen Ekerö IK Hockey är en breddförening och vi står för: a)Stark lokal förankring med fokus på att engagera många spelare och ledare från närområdet. b)Rätt atmosfär, med duktiga ledare som även har mål som inte enbart är sportsliga. c)Aktiv talangvård och spelarutbildning med fokus på individen. d)Bra förutsättningar ”runt om kring” med goda möjligheter att (spontant) utöva sin sport, och även andra sporter.

4 Sverige Gladaste Hockeyförening EIK Hockey skall upplevas som Sveriges GLADASTE Hockey förening! Och att det klart och tydligt framgår, både på planen och utanför planen, att vi håller på med detta för att vi tycker att det är kul med hockey!

5 Ledord EIK hockey Att spela hockey är Toppen – Träning för Kroppen och Knoppen. Vi tar ansvar för hockeyn inom Ekerö. Spelare från Ekerö är alltid välkomna. Och vårt mål är att så många som möjligt ska spela hockey så länge som möjligt upp i åren. Vi är EIK:are allihopa – Samarbete mellan åldersgrupperna från Hockeyskola till A-lag Alla hjälper alla – Vinn tillsammans, förlora tillsammans. Utveckla och utbilda individen i laget. Tänk Långsiktigt. Anfall är bästa försvar – VÅGA prova – VÅGA göra fel för att lära. Sportsliga mål Senior verksamheten A-lag i division 2 så länge vi kan bibehålla en sund ekonomi och en glad stämning och atmosfär i föreningen. Självförsörjande på spelare från egna ungdoms och juniorleden Aktiv satsning på ”Spontanhockey”: B-lag/fossil, stofil och mamma hockey för de vuxna. Och Hockey/Sportfritids för barn och ungdomar.

6 Code of Conduct – en överenskommelse mellan Stockholms Ishockeyförbund och distriktets föreningar. - Att vi, med sunt förnuft, gemensamt agerar på ett sätt som utvecklar, breddar och gynnar ishockeyn i Stockholm så att fler ungdomar och föräldrar lockas och att fler fortsätter inom verksamheten högre upp i åldrarna. - Att vi som ledare och föräldrar agerar på ett sätt som är ”fair-play” och ett föredöme för våra ungdomar i den positiva fostran som ishockeyn ska utgöra. - Att vi gemensamt arbetar på ett sätt som ska leda till att ishockeyn blir mer populär och lockande så att de negativa myterna om ishockeyn motarbetas. - Att vi genom vårt agerande bidrar till att bredda bredden och därmed även vässa toppen inom ungdomshockeyn i Stockholm. - Att vi som föreningar agerar i samarbete med varandra, tar ansvar, respekterar varandras verksamheter och tillsammans gör vad vi kan för att alla klubbar ska kunna ha en bra verksamhet utifrån sina förutsättningar. - Att kortsiktiga vinster inte ska och får uppnås på bekostnad av de långsiktiga mål vi har för den gemensamma verksamheten och för ishockeyn i Stockholmsregionen.

7 Code of Conduct - Ekerös svar a)En breddförening med stark lokal förankring b)Sveriges Gladaste Hockeyförening c)Rekrytering av nya spelare in i hockeyn - Hockeyfritids d)Få ner kostnaden och göra Hockeyn mer tillgänglig för alla -Låga avgifter -Bytt-Bytt e)Spontanhockey, ALLA skall kunna spela oavsett nivå -Hockeyfritids -Fossiler och Stofiler -Cougars f)Samarbeten med andra föreningar inom närområdet -Samträning och lunch avdramatiserar och stärker banden mellan spelarna

8 Hockeyfritis ? Hockeyfritis Planen är att köra vidare med Hockeyfritis även 2012/2013 för barn födda -03 och -04 Syfte: Att rekrytera nya barn till hockeyn och samtidigt skapa en samlingspunkt och möjlighet till spontan hockey/skriskoåkning med kompisarna. Tisdag, onsdag och torsdag 14.00 – 16.30 inkl mellis och hämtning med taxi på skolan. Och det kostar inget att vara med.

9 Ekerö IK -På träningarna följer vi hockeyns ABC med fokus på de tekniska grunderna (skridsko, klubba/pass/skott osv) -På matcher fokuserar vi inte på resultatet. Matcher ingår i hockeyutbildningen och är ett kul avbrott i den vanliga träningen. Självklart får alla som vill spela, och alla spelar och lika mycket! Generellt så gäller att: -Vi är EIK:are allihopa - Samarbete mellan åldersgrupperna/ lagen -Nya barn är alltid välkomna -Vi uppmuntrar deltagande i flera idrotter. -Spontanhockey är viktigt – Allmänhetens, Hockeyfritids, Skridsko- disco osv Inriktning träning/match Ekerö IK Barn och ungdom

10 Ekerö IK Team 04 Fairplay På träning och match gäller: Tillsammans är vi ett Lag Vi är alltid glada kompisar på och utanför isen. Vi säger aldrig elaka eller dumma saker till någon annan. Vi vet att om någon är ojust eller inte lyssnar - får man kliva av isen eller se på träningen och inte vara med. Vi vet att som man tränar, spelar man VI ÄR SVERIGES GLADASTE HOCKEYFÖRENING!

11 Ekerö IK Team 04 Föräldrarollen-några tips Låt barnen uppleva sin hockey på egen hand. Under träning lär man sig nya saker. Under match praktiserar spelarna kunskapen. Matchresultatet är inte det viktiga, det som betyder något är om barnen haft roligt Coacha inte son/dotter från sidan. Vi lägger oss inte i laguttagningar och vi skriker inte på domare eller motståndare, utan hejar på egna laget.

12 Ekerö IK Team -04 2012/2013

13 Prel. säsongsplanering 2012/2013  2 isträningar med laget/vecka. Vi har första träning 4/9 kl 18.00.  Tränarna och Erik något om hur vi kommer att träna  Teknikträningar i ”block” med -03, en gång/vecka (tisdagar) inkl speciell målvaktsträning.  Seriespel i ”Mitt i Cupen U-9” - 3 lag är anmälda.  Hockeyfritids ?  Egen ”Vikinga-cup” för -04:or på våren;  Datum 10/3 -2013 10-12 lag Ekerö IK Team 04

14 Ekerö IK Team 04 Material & Annat Vad får man från klubben? I första hand: anläggning/ishall, kansli/administration, domare/matchkostnader, sportchef, ledarutbildningar, bodar/slip och material: Byxor, matchtröja, mv benskydd, klubba, kombinat, plock/stöt står klubben för. I övrigt glöm inte ”Bytt-Bytt”!

15 Ekerö IK Team 04 Material & Annat Förråd; För ordning och reda – kommer vi att beställa backar till alla spelare. Alla spelare kommer att få en ”tag” så att man kommer in i förrådet – vi ordnar detta i samband med träningarna i september Värmeställ och overall (populära ”plagg”); Värmeställ ligger på ca 900 kr Jacka + byxa Overall på ca 500 kr Sponsoring på ovan får vi ned kostnaden.

16 Ekerö IK Team 04 Ekonomi Aktivitetsavgifter till klubben för U9 är 2300 kr/spelare Debiteras via Sportnik Oktober 1000 kr December1300 kr Lagkassa bra att ha för gemensamma aktiviteter och specifika inköp till laget. Hur mycket ? Egna cupen beräknas ge ca 15.000 netto till laget… Värmeställ är frivilligt att beställa för varje lag. Kostnad ca 800:- som delvis kanske an finansieras via lagkassan i så fall?

17 Sponsring- / Event ansvarig Thomas Fankl Karl Erik Elias Café Gabriella Babtist Webb/media Vakant Kassör Nina Hjelm Tränare Magnus Myrbäck Mattias Söderström Niklas Arvor Martin Fjällby samt Erik Koskela Material förvaltare Conny Nordeberg Fredrik Timen Lag Ledare Peter Magnusson Anna Lovesand Thomas Fankl Manager Johan Bark Ekerö IK Team -04 MV Tränare Cuper/Events Thomas Fankl Vakant

18 Ekerö IK Hockey Sponsorpaket 2012/2013

19 Guldsponsor

20 Silversponsor-paket: 9.000 SEK/säsong – Varav 3.000 går direkt till lagkassan i respektive lag som man är huvudsponsor för. I Silverpaketet ingår : - Skyltplats i hallen - Hjälm/damask eller byxreklam på ”sitt lag” - Gratis kaffe i caféet hela hockeysäsongen för upp till 5 namngivna personer. - Erbjudande om medverkan på Ekerö IK´s sponsordag. Antal tillgängliga Silversponsorpaket: 20st, 4 per lag OBS! Samtliga sponsorpaket gäller för minimum 2 säsonger. Ev. produktionskostnad av skyltar osv. tillkommer. Silversponsor

21 Bronsponsor-paket företag: 3.000 SEK/säsong - Varav 1000:- går direkt till lagkassan i respektive lag som man hejar lite extra på. I bronspaketet, avsett för mindre företag, ingår: - Sitt namn på ”Sponsor-tavla” i hallen. - Gratis kaffe i caféet hela hockeysäsongen för en namngiven person. Antal tillgängliga Bronspaket: 100 per lag = 600st OBS! Samtliga sponsorpaket gäller för minimum 2 säsonger. Ev. produktionskostnad av skyltar osv. tillkommer. Bronssponsor företag

22 Bronssponsor privatperson Bronsponsor-paket privatperson: 1.000 SEK/säsong - Varav 500:- går direkt till lagkassan i respektive lag som man hejar lite extra på. I bronspaketet, avsett för privatpersoner ingår: - Sitt namn på ”Sponsor-tavla” i hallen. - Gratis kaffe i caféet hela hockeysäsongen för en namngiven person. Antal tillgängliga Bronspaket: 100 per lag = 600st OBS! Samtliga sponsorpaket gäller för minimum 2 säsonger. Ev. produktionskostnad av skyltar osv. tillkommer.


Ladda ner ppt "Ekerö IK Välkommen till EIK Hockey Föräldrainformation – Team 04 2012-09-01."

Liknande presentationer


Google-annonser