Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Introduktionsutbildning Pappers medlemmar. Produktionskostnader.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Introduktionsutbildning Pappers medlemmar. Produktionskostnader."— Presentationens avskrift:

1 Introduktionsutbildning Pappers medlemmar

2 Produktionskostnader

3 Befolkningsökning kontra arbetslösa i 10 års perioder

4 För varje inbetald 100-lapp kostar förbundets verksamhet 140 kr

5 Full sysselsättning Målet är att alla som har möjlighet skall ha någon form av arbete. Den som har tryggt jobb med god lön och bra villkor hotar inte löftet.

6 Aktiv arbetsmarknadspolitik Skall skydda och stödja arbetslösa att komma tillbaka till jobb. Den som har en bra utbildning för ett jobb som erbjuds på arbetsmarknaden hotar inte heller löftet

7 Hög arbetslöshetskassa På arbetsmarknaden är A-kassan en viktig del av den fackliga lönepolitiken. A-kassan är en försäkring vid arbetslöshet men framförallt en löneförsäkring för alla med arbete.

8 Starkt anställningsskydd LAS reglerar vilka anställningskontrakt som är tillåtna och när en arbetsgivare får säga upp det. Återanställningsrätten i lagen hindrar att arbetsgivaren byter ut en anställd mot en arbetslös som är billigare.

9 Rikstäckande kollektivavtal Ett kollektivavtal innebär att arbetsgivaren och anställda samtidigt blir bundna av ett avtal. Om arbetsgivaren i stället bara skulle träffa avtal med varje anställd för sig är risken stor att en del av de anställda kan strejka med störningar i produktionen som följd och andra tvingas acceptera låga löner och orimliga villkor.

10 Att göra en brödrost själv https://www.youtube.com/watch?v=5ODzO7Lz_pw


Ladda ner ppt "Introduktionsutbildning Pappers medlemmar. Produktionskostnader."

Liknande presentationer


Google-annonser