Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LEDTRÅD: Skuttande gnagare. KANINER RASER Det finns många olika raser men vanligaste är: dvärgvädur, lejonhuvad, hermelin och belgisk jätte. Det här.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LEDTRÅD: Skuttande gnagare. KANINER RASER Det finns många olika raser men vanligaste är: dvärgvädur, lejonhuvad, hermelin och belgisk jätte. Det här."— Presentationens avskrift:

1 LEDTRÅD: Skuttande gnagare

2 KANINER

3 RASER Det finns många olika raser men vanligaste är: dvärgvädur, lejonhuvad, hermelin och belgisk jätte. Det här en lejonhuvad kanin.

4 VAD ÄTER EN KANIN? Kaniner kan äta olika saker men är betande djur, alltså gräsätare. En kanin brukar oftast äta hö, pellets, gräs och grönsaker. Som godis kan man ge en liten morot, frukt eller bär någon gång. Alla kaniner ska ha tillgång till vatten och hö hela tiden. Man får inte ge för mycket av grönsakerna speciellt inte för mycket vitkål för då kan de bli lösa i magen.

5 Tävlingar  Man kan tävlingshoppa med en del kaniner. Det finns en del ägare som åker runt i hela världen och tävlar i både hoppning och utställning. Video klipp: https://www.youtube.com/watch?v=NxwSCxIzXNMhttps://www.youtube.com/watch?v=NxwSCxIzXNM

6 ÅLDER Kaniner kan bli olika gamla men vanligaste är att en kanin blir mellan åtta till tio år om inte kaninen dör tidigare av en sjukdom. Man få avla på kaniner som är mer än åtta månader. Men om den är äldre än tre år och inte fått några ungar än så ska man inte avla på den kaninen.

7 MISSHANDEL Oftast blir kaninerna omskötta väldigt bra hos sina ägare men det gäller inte alla. För några år sedan var det stora rubriker i tidningarna om att kaniner misshandlades i Kina. Nu har flera affärer slutat att köpa in kaninpäls från Kina. Det här är några affärer som har beslutat att inte köpa mer: Gina tricot och Lindex.

8 Sammanfattning  Kaniner är gräsätare.  De blir mellan åtta till tio år gamla.  En del människor vill ha deras päls.  Lejonhuvadkanin, hermelin, dvärgvädur och belgisk jätte är de vanligast kaninraserna.

9 GJORD AV: MAJA

10 KÄLLOR Fakta : http://www.zoonen.com/forum/visadiskussion.asp?oid=3102273 http://www.agria.se/smadjur/artiklar/skotsel-och-vard/utfodring-av-kaniner/ http://www.veterinaren.nu/fragelada/besvarad/kanin/hur-gammal-blir-en-kanin/ http://www.flaticon.es/icono-gratis/flecha-larga-apuntando-a-la-izquierda_25618 bilder 3. http://hermelinkanin.ifokus.se/ 4.https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaninhoppning 2. http://dayviews.com/felill/album/326674/515324818/ 1. http://www.123fakta.com/se/fakta-om-kaniner


Ladda ner ppt "LEDTRÅD: Skuttande gnagare. KANINER RASER Det finns många olika raser men vanligaste är: dvärgvädur, lejonhuvad, hermelin och belgisk jätte. Det här."

Liknande presentationer


Google-annonser