Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Reseberättelse Trädgårdsresa 30 juli 2016 I vanlig ordning avgick vår årliga resa kl 07.00 från Gärdes parkering. Efter ett kortare, oplanerat, stopp på.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Reseberättelse Trädgårdsresa 30 juli 2016 I vanlig ordning avgick vår årliga resa kl 07.00 från Gärdes parkering. Efter ett kortare, oplanerat, stopp på."— Presentationens avskrift:

1 Reseberättelse Trädgårdsresa 30 juli 2016 I vanlig ordning avgick vår årliga resa kl 07.00 från Gärdes parkering. Efter ett kortare, oplanerat, stopp på busstationen samt ett stopp på nya Circle K i Kvissleby så kunde ett gäng glada och förväntansfulla resenärer styra kosan mot Hälsingland via Hassela-skogarna. I bagageutrymmet låg våra tomma boxar redo att fyllas med härliga växtfynd! Vårt första stopp var Gräsåsens trädgårdscafé. En verkligt trevlig överraskning mitt ute i ingenting som bjöd oss på frukost och en riktigt bra start på dagen! Bakom ett skyddande plank mot vägen öppnade sig en riktigt fin liten pärla som bjöd oss på träd, buskar och perenner i fina genomtänkta grupper och teman. Väl värt en lördagsutflykt! Nästa stopp var hemma hos makarna Edit och Gunnar Hansson i Forsa. Det var en söt liten trädgård som tyvärr hade tagit lite stryk av den torra och varma sommaren. Det fanns dock små pärlor här och där, både i växtlighet och andra små saker. Gunnar är en händig man och tömde snabbt sitt lager på fågelbord! På bild ser ni en annan slags fågel som Gunnar tillverkat.

2 Stopp nummer tre för dagen var hos Gröna Systrar i Hudiksvall. För att vi skulle vara redo för lite seriös shopping började vi med att äta lunch och få lite information om trädgården av grundaren och VDn Carina Wilhelmsson. Detta är en supertrevlig handelsträdgård med lite annorlunda layout där man liksom mixat en ”vanlig” trädgård med en handelsträdgård som också har en trevlig restaurang. Trädgården firar 10 år och hade dagen till ära två konstnärer på plats. Kön ringlade lång till kassan med välfyllda kärror så bussens lastutrymme började fyllas på ordenligt!

3 Vårt fjärde stopp var hemma hos paret Hans och Pia Trybom inne i Hudiksvall. Jag vågar påstå att det var den trädgård som vann allas våra hjärtan. Det var ca 1000 kvm stor trädgård, inhängnad av häckar mot tre håll och huset mot det fjärde. Detta skapade en ombonad och gynnsam miljö för både växter och människor. Här fanns japanska lönnar i alla färger och former. Pioner, som även om de blommat över, bjöd på dekorativa fröställningar. Samt höstsilverax i mängder och stora grupper – läckert! Allt var kombinerat på ett mycket smakfullt och effektfullt sätt. Vi passade på att inta vårt eftermiddagskaffe här och vi blev även bjudna på flädersaft av familjen Trybom. Vi hade alla svårt att slita oss från denna fina trädgård!

4 Vårt sista trädgårdsbesök var hemma hos Inger och Eskil Karlsson. Här fann vi en vacker trädgård i flera etage och där sten, som de själva baxat hem från skogen (här talar vi om många, många ton), utgör grunden för dessa etage. Makarna Karlsson är trädgårdsamatörer och här kunde man se små unika plantor som kontrast mot stora samlingar av samma sort. Trädgården ligger fantastiskt ner mot vattnet och en lång pergola, helt täckt med clematis, rosor och kaprifol leder vägen ner dit. Nöjda och glada efter att ha fått se så många fina trädgårdar och att ha fått umgås med varandra satte vi så riktning norrut igen. Men vi var inte riktigt nöjda så vi stannade på restaurang Sjömärket i Sörfjärden för att äta middag. Där hamnade vi mitt i en bröllopsfest! Handelsboden höll lite extra öppet för oss så vi hann handla en sista gång. Vår trevlige och glade busschaufför har paxat att få köra oss på vår nästa resa och bjöd oss på en liten gotländsk godnattvisa på hemvägen. Stort tack för att ni ville följa med oss på året resa! Maria, Anna-Karin och Susan


Ladda ner ppt "Reseberättelse Trädgårdsresa 30 juli 2016 I vanlig ordning avgick vår årliga resa kl 07.00 från Gärdes parkering. Efter ett kortare, oplanerat, stopp på."

Liknande presentationer


Google-annonser